Weekend cu numerose serbări câmpenești

0
842

serbari judetLa sfârșitul acestei săptămâni în numeroase localități din județul Arad vor avea loc serbări câmpenești. Manifestările vor avea în program, firește, diverse acțiuni distractive: întreceri sportive, concursuri tematice, expoziții, lansări de carte etc., însă piesa de bază rămâne, fără doar și poate, amplul spectacol cultural-folcloric de la finalul zilei de sărbătoare. La acest gen de spectacol se adună toată suflarea satelor – indiferent de vârstă dar și numeroși oaspeți, pe scenă putând fi urmărite superbe suite de dansuri populare tradi­ționale românești specifice zonei; pot fi ascultați numeroși interpreți de muzică populară românească – unii consacrați, alții în curs de afirmare și poate fi admirată și o întreagă paletă… de costume populare românești originale purtate cu eleganță și mândrie de artiști. Orchestrele de muzică populară ce asigură acompaniamentul promovează și numeroși soliști instrumentiști valoroși ce interpretează melodii iubite de oameni, a căror ritm și frumusețe îi fac să joace până și pe cei mai… statici spectatori.
* Seleuș. Sâmbătă, 15 august Primăria Comunei Seleuș organizează sărbătoarea intitulată simplu „Ziua Seleușului“. Programul sărbătorii este simplu: de la ora 16 va începe un deosebit spectacol artistic la care și-a anunțat participarea cunoscuta interpretă Claudia Ionaș, Pera Todorovici și în final intepretul Raul. De la ora 21 va avea loc un bal. Spectacolul va avea loc în centru comunei.
* Felnac. Primăria și Consiliul Local Felnac, Asociația Zorile Felnac și Centrul Cultural Arad organizează duminică 16 august manifestarea intitulată „Ziua Recoltei“. Ajunsă la a X-a ediție, la sărbătoare participă numeroși interpreți și ansambluri folclorice locale dar și o serie de artiști oaspeți. Programul va începe la ora 17.
*Căpâlnaș. În satul Căpâlnaș – aparținător de comuna Birchiș, în 15 august are loc sărbătoarea „Ziua satului Căpâlnaș”. Programul folcloric va demara cu o Paradă a Portului Popular iar spectacolul folcloric va avea loc în Parcul Tineretului, pe scena în aer liber amenajată aici și va începe în jurul orei 17. Va urca pe scenă formația lui… Sorin de la Răchita, o formație din județul vecin, Timiș.
*Șofronea. În 15 august va avea loc și sărbătoarea comunei Șofronea. Programul artistic are o desfășurare deosebită, cu numeroși invitați și invitați speciali și va începe la ora 17. Manifestarea se va ține pe pe platorul din fața Primăriei Șofronea, unde este amenajată și scena în aer liber. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.