Pompierii au fost foarte solicitați în zilele libere ale săptămânii. Sfârșitul de săptămână s-a lăsat cu o mulțime de flăcări stinse, focuri și arme și un presupus bărbat decedat într-un apartament din municipiul Arad.
Primul caz la care au asistat pompierii a fost acela al bătrânului posibil mort de câteva săptămăni în apartamentul său, pompierii având dificultăți cu intrarea în apartament.
Autoritățile au fost sesizate vineri, 28 iunie a.c., cum că un bătrân ar fi mort într-un apartament de câteva săptămâni. Vecinii acestuia au sunat la numărul de urgență 112 pentru că era un miros pes­tilențial și nu au reușit să pătrundă singuri în apartament ca să afle care este pro­blema.
În momentul în care au fost sesizați, pompierii s-au prezentat pe Aleea Saturn și au încercat să intre pe geam, în apartament.
După mai multe încercări, aceștia nu au reușit să intre în apartament din cauza mormanelor de gunoaie care se aflau în acesta. După o perioadă de încercări, o mașina de descarcerare a venit în ajutorul pompierilor pentru a reuși să ducă misiunea la bun sfârșit.
Incredibil! Pompierii nu au avut voie să intre în apartamentul
bărbatului posibil mort
După ce vecinii unui bărbat au sesizat un miros insuportabil venit dintr-un apartament de pe Aleea Saturn din Arad, aceștia au încercat să intre în apartament, să vadă cu ochii lor dacă bătrănul este decedat sau dacă pot face ceva ca să nu mai miroase.
Neputând să intre în apartament din cauza gunoaielor, au anunțat autoritățile care au mers la apartament și au reușit să spargă geamul din a doua încercare, abia după ce au primit ajutorul celor de la descarcerare.
Șocul a fost când legea i-a împierdicat să își ducă misiunea la capăt. După toate eforturile făcute pentru a intra în apar­tament, nu au voie să își continue mi­siunea. Întrebarea este, dacă omul a murit în urmă cu câteva săptămăni, se mai poate aștepta până se face rost de acte?
Autoritățile, dar mai ales vecinii au fost revoltați, ei fiind nevoiți să trăiască în continuare cu mirosul până o să reușească cineva să facă rost de niște acte care le va permite intrarea în apartament.
Cazul s-a rezolvat într-un final
Se pare că, după ce s-a spus că nu au voie să intre în apartament și după ce toți locatarii s-au înfuriat, pompierii au primit acordul de a pătrunde în interiorul apartamentului.
„Pompierii au reușit să deschidă mai întâi geamul, ca mai apoi să re­ușească să deschidă și ușa apartamentului.
Într-un final, aceștia au constatat că mirosul provenea de la câțiva metri cubi de materiale textile și deșeuri depozitate înăuntru“, a declarat George Plușca, Purtător de Cuvând ISU Arad.
Doar focurile de armă l-au putut opri după ce a forțat intrarea în țară
Cel de-al doilea caz a avut loc tot vineri. Aici au intervenit polițiștii arădeni care au fost nevoiți să își folosească armele din dotare pentru a opri un bărbat care a forțat intrarea în țară.
„Polițiștii arădeni au tras mai mul­te focuri de armă, vineri, ca să prindă un bărbat ce a forțat intrarea în țară, la Nădlac 2. Ulterior, bărbatul a scăpat de un filtru pe A1, iar atunci oamenii au legii au folosit pistoalele din dotare. În fuga sa de polițiști, el a alimentat la o benzinărie fără să plă­tească. În cele din urmă a fost prins la intrarea în Lugoj, după aproximativ 145 de kilometri”, conform celor de la Digi24.
Într-un comunicat de presă, aceștia au fost anunțați cum că: „Urmare a activi­tăților de urmărire a autoturismului Skoda care nu a oprit la intrarea în țară prin PTF Nădlac 2: conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Ștefan Valentin, 42 ani, din munici­piul Craiova.
Din primele verificări s-a stabilit că plăcuțele cu numerele de înmatriculare de pe autoturism au fost furate de cel în cauză de la un autoturism din municipiul Timișoara.
Înainte avea pe auto montate plăcuțe de Franța. Stefan Valentin figurează cu permisul de conducere suspendat. Se fac cercetări în conti­nuare”.
Sâmbăta incendiilor la Arad!
O persoană a fost rănită
Pompierii au avut o zi încărcată și sâmbătă, aceștia fiind chemați să inter­vină la nu mai puțin de patru incendii din Arad, Curtici și Ghioroc.
În cursul zilei de sâmbătă, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad au fost solicitate să intervină în patru locații, două în munici­piul Arad și două în orașul Curtici res­- pectiv comuna Ghioroc. Dimineață, în jurul orei 11:30, au fost solicitați să intervină în Arad pe strada Abrud unde într-un balcon de la etajul 2, au ars trei metri pătrați de materiale plastice, textile și lemn.
În jurul orei 13:30, au fost solicitați să intervină în orașul Curtici la un incendiu de anexă casă particulară, incendiul fiind lichidat de către SVSU Curtici cu puțin timp înaintea sosirii echipajelor de intervenție; în cadrul evenimentului, proprietarul în vârsta de 39 ani, în încercarea de a stinge incendiul aflat în stadiu inci­pient, a suferit o arsură de gradul 2 la nivelul gâtului fiind asistat medical de către echipajul SMURD Curtici și ulterior transportat la UPU. Tot la un incendiu de anexă casă particulară au intervenit în jurul orei 15:00 în comuna Ghioroc, unde au ars aproximativ 60-70 mp din aco­periș, incendiul fiind lichidat fără pro­bleme.
În jurul orei 17:00, s-a intervenit operativ la un incendiu produs la hala de vopsitorie din cadrul Astra Vagoane Călători de pe strada Petru Rareș din Arad. Incendiul a fost localizat în primele minute și lichidat fără probleme deosebite, acesta s-a manifestat doar la echipamentul electric, cauza incendiului fiind de natură electrică.
În cadrul misiunilor Detașamentul Arad a intervenit cu: trei autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD, o autoscară S42, o autospecială de Primă Intervenție și Comandă, un ofițer și 22 de subofițeri.
Claudia Gavra
Andreea Daniela

Recomandările redacției