TAROM, cea mai mare companie aeriană românească, are începând de luni un director general care a avut legături strânse cu Aradul. Este vorba despre Werner Wilhelm Wolff, fostul branch manager al reprezentanţei BMW Timişoara-Arad, Banat Car, parte a grupului Automobile Bavaria. Potrivit Zf.ro, Wolf este al patrulea director în mai puţin de trei luni, după ce Daniela Dragne a demisionat recent din funcţie.
Decizia de numire a lui Wolff a fost luată, luni, de Consiliul de Administrație al companiei. „Consiliul de Administraţie al com­- paniei TAROM l-a numit luni
în funcţia de director general interimar pe Wolff Werner
Wilhelm. În temeiul Legii 31/ 1990 a societăţilor comerciale, Wolff Werner Wilhelm are contract de mandat pe patru luni. Decizia vine ca urmare a evaluării mai multor candidaturi înaintate către Consiliul de Administraţie”, se arată într-un comunicat de presă al TAROM, citat de Româniatv.net
Potrivit Zf.ro, Taromul estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017.
Conform site-ului propriu, TAROM – Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share. Compania deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 23 de aeronave, dintre care două închiriate și 21 proprii şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993.
În 1992 TAROM a demarat un proces intensiv de modernizare a flotei.
Două aeronave AIRBUS A-310 au fost achiziţionate în 1992, două aeronave BOEING 737 în 1993, iar alte trei aeronave BOEING 737 în 1994.
Începând cu anul 1998, flota companiei s-a îmbogăţit cu şapte aeronave ATR 42-500 pentru curse interne şi regionale, precum şi cu alte 4 aeronave BOEING 737.
În 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianţă aeriană globală, ce oferă pasagerilor membrilor săi acces la o reţea lărgită de destinaţii, mai multe frecvenţe şi conexiuni. Înscriindu-se în programul de fidelizare SkyTeam, pasagerii pot acumula şi utiliza mile, efectuând zboruri cu oricare dintre companiile membre.
(L.Ș.)

Recomandările redacției