halepJucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminică, Finala Turneului Campioa­nelor, fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, după un meci care a durat o oră şi nouă minute.
Simona Halep va primi pentru evoluţia ei la Turneul Campioanelor un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA. Williams va încasa 2,047 milioane de dolari şi 1.340 de puncte WTA.
Serena Williams a câştigat pentru a treia oară consecutiv Turneul Campioanelor şi pentru a cincea oară în carieră (2001, 2009). Ea ocupă locul 2 în clasamentul „all time” al trofeelor la Turneul Campioanelor, la egalitate cu Steffi Graf şi după Martina Navratilova, cu opt succese.
Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2. Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul româncei, care a câştigat un set în partida cu Ana Ivanovici. Dacă sportiva sârbă ar fi câştigat în două seturi şi nu în trei seturi, în faţa Simonei Halep, deja calificată în acel moment, americanca nu ar fi ajuns în semifinale.
Debutantă la Turneul Campioa­nelor, Simona Halep pierde astfel a doua finală importantă a anului, după cea de la Roland Garros şi rămâne cu două trofee în 2014, la Doha şi la Bucureşti. „Mulţumesc pentru că m-aţi susţinut. A fost o săptămână minunată. Felici­tări Serena! Eşti cea mai bună şi felicitări pentru că ai încheiat iar anul pe poziţia 1 în lume. A fost un vis să fiu aici. Mulţumesc echipei mele, părinţilor, prietenilor mei şi tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat Halep.

Recomandările redacției