„Wonder of the Seas”, cel mai nou și mai mare vas de croazieră din lume, a cărui construcție a durat doi ani, a părăsit vineri seara șantierul din portul francez Saint Nazaire, îndreptându-se către Marsilia, unde va avea parte de finisajele finale, potrivit Euronews.

Cu o lungime impresionantă, de 362 de metri, o lățime de 64 de metri și o greutate de 236.857 de tone, „Wonder of the Seas” se pregătește de lansarea primei curse. La începutul lunii martie anul viitor, își va începe croazierele având ca punct de pornire portul Everglades din Florida.

Vasul, aparținând companiei Royal Caribbean, este un adevărat oraș plutitor construit la Chantiers de l’Atlantique. Este din clasa Oasis – în lume mai există doar patru alte nave de croazieră din această clasă – și are la bord 20 de restaurante și 11 baruri care deservesc până la 6.988 de pasageri, pe 18 punți. Vasul are 2.867 de cabine și va avea un echipaj de 2.300 de membri.

Wonder of the Seas are opt zone de agrement, inclusiv promenadă, centru spa și de fitness, magazine de lux. Printre facilitățile pentru pasageri se mai numără un perete de escaladă, un carusel și o tiroliană. Una dintre zonele de la bordul Wonder of the Seas, botezată Central Park, va fi practic primul parc viu de pe mare, care va găzdui peste 20.000 de plante.

Construcția navei de croazieră a început în aprilie 2019. Inițial, urma să fie gata în 2021, dar lucrările au fost întârziate de pandemie.

 

 

Recomandările redacției