Workshop educativ-preventiv, la Ineu

0
269

Un număr de aproape patruzeci de copii și tineri din cadrul CSS Ineu – Centrul de tineret și Casa de tip familial „Sfânta Elisabeta” din Mocrea au participat la un workshop educativ-preventiv, care a avut loc ieri. Așa cum a spus în deschiderea seminarului Ciprian Tocan, agent șef adjunct, în cadrul IPJ Arad, dezbaterile au urmărit preveni-rea faptelor antisociale și delicvente, a consumului de alcool și droguri, precum și identificarea de modalități practice și utile de petrecere a timpului liber.
Evenimentul a fost coordonat de Sorin Roșca, inspector în cadrul DGASPC ARAD. De asemenea, s-a acordat atenție și problematicii absenteismului școlar și a rolului educației în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor.
De menționat că nu mai puțin de 75 de milioane de copii din întreaga lume au fost nevoiți să renunțe la școală, din cauza urgențelor și a crizelor prelungite. Conform ultimului raport elaborat de UNICEF, dacă situația mondială nu se schimbă, în 2030 vor fi 167 de milioane de copii care vor trăi în sărăcie extremă și 60 de milioane de copii nu vor frecventa nici măcar școala primară de bază.
Arhim. Teofan Mada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.