cciaCamera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează în perioada 11–14 septembrie 2014, la Complexul Expo Arad, cea de-a XXV-a ediție a evenimentului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje – Agromalim. Ediția din 2014 se bucură de cea mai numeroasă participare din ultimii 25 de ani.

Peste  250 de firme și crescători de animale din nouă țări: România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Spania, Polonia și Serbia își vor expune produsele și serviciile în cadrul evenimentului pe o suprafață record de 3.500 mp interior și 25.000 mp exterior.

„Este pentru prima data în 25 de ani de eveniment când Agromalim adună la Arad peste 250 de participanți și o suprafață  record de expunere. Pentru instituția Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad este o confirmare a unui bun management și a unei strategii care dă roade. Am reușit să creștem acest eveniment, astfel încât să fie printre cele mai căutate puncte de interes pentru nouă țări. Mai mult decât atât, Agromalim va aduce în fața participanților, un produs în premieră mondială”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

În cadrul Agromalim vor fi expuse tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate, animale de rasă (taurine, ovine, cabaline, animale de hobby).

„Cea de-a XXV-a ediție Agromalim va propune o abordare modernă, axată în principal pe oportunități de dezvoltare. Întâlnirile de afaceri internaționale organizate dau șansa participanților să își creeze noi pârghii de colaborare în țară sau peste hotare. Conferințele desfășurate pe parcursul evenimentului vor trata măsurile din PNDR 2014 – 2020, precum și alte forme de sprijin pentru  agricultori pe diferite programe naţionale și europene de finanţare și susţinere a agriculturii. O altă noutate pentru eveniment este cursul de agricultură ecologică mixtă, o șansa pentru toți cei care sunt interesați să se perfecționeze în domeniu, dar și pentru cei care sunt la început într-o astfel de afacere”, a declarat Adrian S. Negrau, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Târgul este deschis publicului larg de joi, 11 septembrie de la ora 11:00 până la 18:00, vineri și sâmbătă între orele 10:00 și 18:00, iar duminică de la 10:00 la 16:00.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, transportul este asigurat gratuit de către organizatori, de la stația Podgoria.

 

 

Program evenimente Agromalim 2014

 

Joi, 11 septembrie

11:00 – 11:40 Deschidere oficiala – pavilion B parter (amfiteatru)

14:00 – 15:00 Intalnirea reprezentantilor Camerei Agricole Naționale a Ungariei (NAK) cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si ai autoritatilor din domeniu

09:00 – 17:00 Curs de agricultura ecologica

18.00 – Inchiderea programului.

 

Vineri, 12 septembrie

09:00 – 17:00 Curs de agricultura ecologica

10.00 – Deschiderea targului

10:00  Seminar „agRO-ITinerarii”:

Măsurile PAC 2014 – 2020. Alte forme de sprijin pentru agricultori pe diferitele programe naţionale şi europene de finanţare şi susţinere a agriculturii
– pavilion B amfiteatru

Organizatori: Camera de Comert Italiană pentru România, Camera de Comert, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad

 

Salut instituţional:   • Roberto SPERANDIO, Consul Onorific al Italiei, Arad

• Gheorghe SECULICI, Președinte CCIA Arad

Mesaj de salut:     • Adela CRISTEA, Reprezentant CCIpR Arad

• Vlad CHERCHEZAN, Director OJFIR Arad (Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale): Măsurile și alocările financiare propuse în PNDR 2014-2020

• Intervenţie FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural)

•Mihaela CANCEL, Director Executiv Adjunct,
Ioan PETRICĂ, Șef Serviciu Autorizare Plăţi, APIA Arad: Politica Agricolă Comună (PAC) 2014-2020 – gestionare și autorizare cereri plată

Sesiune de întrebari și răspunsuri

• Mirco MASCHIO, Maschio Gaspardo

• Matteo BALDAN, Veneto Banca: Produse de finanţare pentru sectorul agricol

• Gianluca CARLESSO, Andreea Elena COJOCARU, Birou de Avocatură Tonucci & Partners: Vânzarea-cumpararea terenurilor

agricole: dreptul de preempţiune și soluţii la nivel societar

Sesiune de întrebari și raspunsuri

Moderator: Adrian DIMACHE, Secretar General CCIpR

11:00 – 16:00 Intalniri de afaceri pe domeniul agriculturii si industriei alimentare intre firme romanesti si straine – pavilion B parter, sala mica

13:00  Intalnirea regionala a consultantilor agricoli – pavilonul B etaj

Organizator: Camera Agricola a judetului Arad – Oficiul de Consultanta                  Moderator: dr. Ing. Adam ALDA

ECOHORNET – PRODUS Premiera mondiala – generator de aer cald, de capacitate mare, mobil, utilizeaza cu eficienta peleti fabricati din tot ce arde: resturi vegetale si deseuri agro-zootehnice: paie, buruieni, coceni porumb, rumegus+dejectii de la pui, balegar, coji de floarea soarelui, corzi de vita de vie, etc – toate resturile de care agricultorii se chinuie sa scape.

 

15:00 – Intalnirea Asociatilor Crescatorilor de Ovine – pavilion B etaj

18.00 – Inchiderea programului.

19:00 – Intalnirea Asociatiei Presei Agricole din Romania

 

Sambata, 13 septembrie

09:00 – 17:00 Curs de agricultura ecologica

10.00 – Deschiderea targului

10:00 – 16:00 Intalnirea Asociatiei Gospodarilor Maghiari – pavilion B etaj

11:00 – 13:00 Programarea PNDR 2014 – 2020 si dezvoltarea micro-regionala prin intermediul Grupurilor de Actiune Locala – FNGAL – pavilionul B parter, sala mica

ECOHORNET – PRODUS Premiera mondiala – generator de aer cald, de capacitate mare, mobil, utilizeaza cu eficienta peleti fabricati din tot ce arde: resturi vegetale si deseuri agro-zootehnice: paie, buruieni, coceni porumb, rumegus+dejectii de la pui, balegar, coji de floarea soarelui, corzi de vita de vie, etc – toate resturile de care agricultorii se chinuie sa scape.

11:00 – Verificarea obligatorie a masinilor de stropit pana la sfarsitul anului 2016 – Ce are de facut fermierul roman

Prezinta: conf. Sorin BUNFESCU – USAMVB Timisoara

12:00 – 15:00 – Bonitarea taurinelor expuse in targ – ring de prezentare animale

16:00 – Concurs taietori de lemne

18.00 – Inchiderea programului.

 

Duminica, 14 septembrie   

09:00 – 14:00 Vizita pe teren la o ferma ecologica mixta

10.00 – Deschiderea targului

12:00 – 14:00 Prezentarea animalelor expuse si premierea celor mai reusite exemplare

15:00 – Extragere tombola vizitatori

16.00 – Inchiderea targului.

 

 

Recomandările redacției