Zăbrani își va alege primarul în vară

0
407

Se vor organiza alegeri la Zăbrani, unde fostul primar Marian Toader a primit o pedeapsă cu închisoarea.  

Campania electorală va începe în data de 16 mai, iar cetățenii din Zăbrani, dar și din alte 33 de localități din România vor merge la vot duminică, 20 iunie, între orele 07:00 – 21:00. 

Amintim că, Marian Toader, fostul primar al comunei Zăbrani, a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. 

În 2015, DNA Timișoara îl trimitea în judecată pe Marian Toader alături de Radu-Viorel Popa, Jean Cîrja și Simon Petru Faur pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. 

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat l-a pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trei ani pentru abuz în serviciu și trei ani pentru spălare de bani, interzicându-i totodată mai multe drepturi, printre care și cel de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice. „În temeiul art. 38 al 1 din Cod penal rap. la art. 39 al. 1 lit b din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare (pedeapsa cea mai grea de 3 ani + 1/3 din celelalte pedepse)”, se arată în sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.