Zăbraniul își recuperează banii blocați în pandemie: „Băieții trebuie să simtă că suntem alături de ei”

0
268

Liderul Ligii a IV-a Arad a primit asigurări că administrația locală din Zăbrani va continua să sprijine activitatea fotbalistică și după situația complicată din punct de vedere economic creată de pandemia de coronavirus. Cel care a confirmat acest lucru a fost chiar primarul Marian Toader.
După ce Victoriei i-a fost atribuită, prin hotărâre de Consiliul Local, suma necesară participării în sezonul 2019-20 a competiției Ligii
a IV-a, tranșele de plăți s-au blocat odată cu izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2 și declararea stării de urgență. La finalul săptămânii trecute, însă, după întâlnirea cu autăritățile locale, membrii Consiliului de Administrație ai grupării „roș-albe” au aflat că bugetul clubului va fi alimentat din nou din fonduri locale. .
Impulsul financiar e necesar și pentru că Zăbraniul nu și-a încheiat treaba în acest sezon, urmând să dispute cel puțin barajul de promovare în Liga a III-a, dacă nu și un play-off, alături de celelalte formații din vârful clasamentului primului eșalon județean. „În această perioadă latura prioritară a fost gestionarea pandemiei. A trebuit să luăm din resursele financiare alocate activităților sportive și din sumele alocate acțiunilor culturale care erau programate în acest an și să le redistribuim în combaterea acestui flagel pandemic ce a cuprins omenirea. Am ajutat familiile mai nevoiașe cu măști, mănuși, dezinfectanți, dar fonduri s-au alocat și pentru instituțiile de pe raza comunei. Acum, când lucrurile încep să se așeze și încet, încet, nu o să lăsăm sportul de izbeliște, mai ales că avem atâta tradiție în acest domeniu. O să revenim la activitatea sportivă, susținem performanța, suntem pe primul loc și dorim să continuăm pe aceeași linie. Băieții de la echipă au fost afectați ca noi toți de această pandemie și trebuie să simtă că suntem alături de ei. Nu trebuie să renunțăm la susținerea clubului, eu zic că până la finalul lunii iunie vom veni cu un sprijin financiar mai ales că noi suntem fondatori ai acestui club sub noua formă de organizare. Chiar săptămâna ce vine, după ce voi analiza cifrele pentru a vedea până unde ne putem întinde cu bugetul pentru club, vom decide exact când vom vira banii. Poate nu va fi același buget, pentru că nu are cum, dar promit că vom fi aproape de valoarea inițială pentru ca băieții conduși de Dorel Mutică să poată să-și termine treaba începută atât de bine“, a spus primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, fost fundaș al echipei din localitate.
Urmare a decretării stării de urgență și a întreruperii pe toată această perioadă a campionatelor pe teritoriul României, Victoria Zăbrani a rămas practic fără finanțare. „Suntem un club de drept public căruia i se alocă bani de la bugetul local pe care îi putem cheltui cu anumite restricții. E foarte greu să îți menții un buget în care să poți să economisești niște bani, sponsorii nu se prea înghesuie la un club mic de la țară. Cu banii pe care ni-i alocă de Consiliul Local trebuie să întreținem patru echipe de fotbal în care activează peste 90 de sportivi. Cu toate acestea, noi am fost cu bani la zi și față de sportivi și față de AJF Arad, ba mai mult avem deja plătit în avans arbitrajul pentru acest final de campionat. Campionat care, din păcate, nu știm dacă se va mai putea încheia pe teren. Datele care ne vin de la instituțiile de specialitate nu sunt prea încurajatoare în acest sens”, a punctat și Eugen Miculiț, secretarul CA al Victoriei.
Victoria Zăbrani este pe primul loc în această ediție a Ligii a IV-a după 15 etape jucate. Elevii lui Dorel Mutică dețin și un record de 10 victorii consecutive, lucru pe care acest club nu l-a mai realizat de-a lungul istoriei sale la asemenea nivel. În curând, AJF Arad va decide sub ce formă va finaliza acest sezon, liderul fiind – bineînțeles – cel mai interesat de soluția finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.