Zăbraniul nu a scăpat de campioana Carașului, la barajul de promovare în Liga a III-a mai intră și cea mai bună echipă din Gorj!

0
328

Epidemia de coronavirus a determinat Federația Română de Fotbal să schimbe sistemul de promovare din județ și asta pentru că, odată cu înghețarea campionatului Ligii
a III-a, nicio echipă nu mai retrogradează la finele acestui sezon. Astfel, locurile vor fi mai puține pentru campioanele județelor și se vor organiza baraje în trei, în loc de clasicele dueluri date în anii trecuți.
Așadar, conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, vor din Liga a 4-a în Liga a III-a, campionatul ediţiei 2020/ 2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Conform aceleaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
În urma tragerii la sorți efectuate la Casa Fotbalului, campioana județului Arad, desemnată, aseară, prin decizie de CEX a AJF-ului, în persoana Victoriei Zăbrani, le va avea în față pe cele mai bune echipe din județele Gorj și Caraș-Severin. Așadar, Aradul nu a scăpat de cărășeni, cu care fuseseră inițial împerechiați pentru un baraj în doi, dar la „masă” se mai așează și o formație olteană.
Ezeriș / Buchin, respectiv Turceni vor fi, cel mai probabil, adversarii trupei lui Mutică
Din informațiile pe care le avem până la această oră, AJF-urile din Caraș-Severin și Gorj nu au luat o decizie finală privind moda­litatea de finalizare a actualei stagiuni, însă marile favorite ar fi Progresul Ezeriș și Rapid Buchin (care ar mai putea da un baraj ca și prime clasate în cele două serii), respectiv Știința Turceni, ce are 5 puncte în fața celor de la Petrolul Bustuchin și Vulturii Fărcășești în Liga a IV-a Gorj. Conform tabelei Berger pentru trei echipe, avem deja și ordinea disputelor: Arad – Caraș-Severin, Gorj – Arad, respectiv Caraș-Severin – Gorj.
Celelalte echipe ce au făcut parte din Regiunea 4, Vest, se vor întâlni în următoarea ordine: Mehedinți – Timiș, Hunedoara – Mehedinți, Timiș – Hunedoara.
Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Ligii a III-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.