Primarul comunei Zăbrani, Ma­rian Toader, face demersurile necesare pentru înființarea unui  Centru Medical de Permanență la nivelul comunei.  De curând, vice­președintele Consiliului Jude­țean, Claudia Boghicevici, și consilierul județean dr. Corina Crișan, au ini­țiat o caravană de informare a administrațiilor publice din județ, în vederea promovării Centrelor de Permanență.
„PNL este sensibil la nevoile oamenilor. Răspundem acestei initiative, pentru că este o do­vadă de respect față de comunitatea noastră, cetățenii din comuna Zăbrani. Un astfel de Centru de Permanență asigură rapiditate și eficiență în consultațiile medicale de bază, și chiar în unele tratamente minore. Nu e nevoie ca pentru orice afecțiune oamenii să se deplaseze la Arad, sunt lucruri care pot fi rezolvate acasă, iar Primăria se implică în această problemă, prin susținerea me­dicilor de familie”, a declarat primarul comunei Zăbrani.
Astfel, Zăbraniul devine una dintre puținele comune de la ni­ve­lul județului Arad care dispun de Centru Medical de Permanență. În perioada următoare, alte localități vor intra în program, pentru ca ju­dețul Arad să dezvolte o rețea funcțională și performantă de Centre. Asistența medicală este oferită gratuit în cadrul acestor centre, fără bilet de trimitere! Legea permite unităților admi­nistrative-teritoriale înființarea unor astfel de unități medicale, unde se acordă asistenţa medi­cală primară în afara programului obișnuit de consultații, de regulă seara, noaptea, sâmbătă, dumi­nică, sărbătorile legale, respectiv în zone de unde spitalele sunt greu accesibile.
(G.C.)

  • Aurel Enache spune:

    Foarte bine ca se întâmpla așa ceva.Poate fi un bun exemplu pentru cea ce înseamnă munca in echipa in interesul cetățeanului.

  • larisa spune:

    Sanatate si succes dl. primar! Mă încântă acest proiect!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției