Doi dintre cei mai vechi componenți ai grupei de 2001 a „Bătrânei Doamne” sunt și ultimii debutați în Liga a II-a. Denis Salka a bifat primele sale minute în deplasarea de la Petroșani, cu Energeticianul, pentru ca Rafael Zamfir să apere vineri, în premieră, poarta primei echipe chiar în runda finală, la Mioveni.
Rezultatul (0-3) umbrește puțin debutul fotbalistului care încă nu și-a sărbătorit majoratul, însă acesta susține că „dușul” cam rece de la Mioveni îi prinde bine în cariera sa. „Această partidă mi-a arătat la ce nivel mă aflu și îmi dă o putere și mai mare la antrenamente de acum înainte. Diferența de la meciurile pe care le-am jucat până acum, la Liga a IV-a și juniori și cel de astăzi este foarte mare. Jucătorii sunt mai buni, experimentați, sunt patru viteze în plus față de cum eram eu obișnuit. Timpul de gândire e mai scurt, deciziile trebuie să le iei pe loc, fiind convins că faci ceea ce trebuie. Din păcate, am primit trei goluri și echipa a pierdut, suntem su­părați cu toții”, spune Zamfir.
Întrebat dacă nu putea face mai mult la reușitele lui Măzărache și Hergheligiu (2), tânărul goal-keeper utist a spus: „Întotdeauna poți face mai mult sau să încerci măcar. La primul gol mingea a venit tare din lovitura de cap a adversarului, la cel de-al doilea jucătorul Mioveniului a ajuns pe zonă centrală și era greu de anticipat unde trage, mingea trecând printre picioarele lui Oualid, iar la cel de-al treilea, cineva a deviat ușor balonul și am fost păcălit. Nu caut scuze, probabil trebuia să fac și eu mai mult, am avut multe de învățat după acest meci”.
Rafael Zamfir e în circuitul primei echipe de aproape trei ani de zile, participând și la toate cantonamentele echipei sub comanda lui Dan Țapoș.
„Aș minți dacă aș spune că nu mă așteptam să debutez în Liga a II-a puțin mai repede, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Oricum, am avut în fața mea colegi valoroși, pe Bodea și Orlic, care
m-au încurajat mereu, mai ales în această săptămână când au aflat că o să joc eu. Mai vreau să îi mulțumesc lui profe’ Cristi Păcurar pentru încrederea acordată, dar mai ales lui nea’ Dan Țapoș. Dânsul m-a învățat aproape tot ce știu și m-a ajutat să mă dezvolt ca și om și sportiv”, a încheiat cel de-al șaselea fotbalist promovat în acest sezon de la grupa de 2001, pregătită de Sandu Gaica și Adi Ungur, după Hrezdac, Isac, I. Gavrilă, Oroian și Salka. David Miculescu a debutat încă din turul stagiunii 2017-2018, iar Cătălin Vulturar e component al generației 2004 utiste.
La Mioveni, a debutat pentru UTA și Dennis Andrei Crăciun, fotbalist născut în Pitești și venit la Arad în această iarnă din Germania. „Închizătorul” de 20 de ani a făcut 25 de minute șterse, fiind greu de crezut că Laszlo Balint îl va ține în lot, atâta timp cât nici măcar nu mai este junior la Liga a II-a.

Recomandările redacției