A început să ningă puternic în partea de nord a județului, astfel încât firma care trebuie să se ocupe de deszăpezirea drumurilor a intrat, după cum este și normal, în alertă. Din păcate însă, la fel cum s-a întâmplat și anul trecuț, CJA, administratorul drumurilor județene, a dat ordin de echipare doar pentru șase utilaje cu lamă și sărăriță din 30, câte au fost licitate și numai șase încărcătoare din 19. Reprezentanții firmei care se ocupă de deszăpezire susțin că în condițiile în care au de intervenit pe aproximativ 1.000 de kilometri, este imposibil ca șase utilaje cu lamă și sărăriță și șase încărcătoare să facă față, astfel încât mulți șoferi riscă să aibă surprize neplăcute.
Echipajele de deszăpezire, cărora li s-a permis să iasă pe traseu, au inter­venit pe parcursul nopții de marți și
ieri, până aproape de orele prânzului,
în zona Sebiș-Moneasa, unde stratul de zăpadă a fost de patru-cinci centimetri.
Reprezentanții societății care se ocupă cu deszăpezirea drumului trag un nou semnal de alarmă, având în vedere că în orele următoare sunt așteptate precipitații, după care tempera- turile vor coborî, conform meteorolo­gilor, la -5, -6 grade, astfel încât poleiul va pune stăpânire pe drumuri, dacă Consiliul Județean nu va suplimenta numărul de utilaje care să fie scoase pe traseu.
S-au înjurat unii pe alții
Mai trebuie spus că zăpada s-a făcut simțită serios și pe Drumul Național 76, mai ales între Vârfurile și Avram Iancu, care ar fi trebuit deszăpezit de un alt operator. Potrivit șoferilor care au trecut prin zonă, utilajele nu au fost vă­zute pe traseu nici până la ora 9.30, astfel încât carosabilul a fost impracticabil. Din această cauză s-a ajuns la situația nedorită ca oamenii să se înjure unii pe alții.
Voicu Sida
Lucian Șerban

Recomandările redacției