Zărandul e noua câștigătoare a Cupei Satelor, bocsiganii au abandonat aflând de tornada ce le-a afectat gospodăriile

0
330

Cea de-a treia ediție a Cupei Satelor a dat campioana după o finală influențată de furtuna ce a lovit județul duminică după-amiază. Chiar dacă Socodorul, localitatea ce a găzduit duelurile dintre finaliste, a fost ferită de ploi, urgia din zona Bocsigului a provocat abandonul Olimpiei. După primul meci, jucătorii au alergat într-o suflare spre case pentru a evalua pagubele și a-și ajuta familiile să repare ce mai poate fi reparat. Astfel, competiția a rămas să se joace în trei: Zărand, Olimpia Bârzava și Victoria Berechiu, la final aflând și numele campioanei, ce îi urmează Nădabului (2017) și Vingăi (2018).
Rezultatele finalei au fost:
Voința Zărand – Victoria Berechiu 2-1
Olimpia Bocsig – Olimpia Bârzava 1-2
Victoria Berechiu – Olimpia Bârzava 1-1
(3-2 d.p.)
Olimpia Bocsig – Voința Zărand 0-3 f.j.
Voința Zărand – Olimpia Bârzava 3-0
Olimpia Bocsig – Victoria Berechiu 0-3 f.j.
Clasament final
1. Voința Zărand 3 3 0 0 8-1 9 pct.
2. Victoria Berechiu 3 1 1 1 5-9 4 pct.
3. Olimpia Bârzava 3 1 1 1 3-5 4 pct.
4. Olimpia Bocsig 3 0 0 3 1-8 0 pct.
Arbitri: Sebastian Mako, Ciprian Pătroi, Cristina Tăutan și Florin Vesa
Delegați AJF: Leontin Buda, Andras Mako.
Portarul al finalei: Dorin Iacob (Voința Zărand)
Jucător al finalei: Ioan Bălăban (Voința Zărand)
Lotul Voinței Zărand: Bogdan Varga, Paul Crișan, Andrei Ardelean, Daniel Pintean, Florin Iacob, Flavius Apopei, Adelin Ardelean, Darius Bătrân, Dorin Iacob, Ioan Bălăban, Claudiu Bălăban, Darius Pintean, Oliviu Flueraș, Andrei Lăcătuș, Bogdan Varga, Felician Zlatariu, Ioan Rus, Raul Ardelean.
Mihai Varga (delegat Voința Zărand): „Am mers la Socodor încrezători în șansele noastre, dar nu ne așteptam să câștigăm, mai ales că erau prezenți cei de la Bocsig și Berechiu, care aveau în componență jucători foarte experimentați. Am început bine, am câștigat meciul cu Berechiu și apoi, odată cu necazul celor de la Bocsig, am reușit să terminăm finala trei victorii. Suntem fericiți, am sărbătorim ușor la Socodor, la Zărand vom amâna puțin evenimentul, dar va fi un chef. Vrem ca din vară să atacăm promovarea în Liga a 5-a, se pare că avem culoar bun anul acesta. Am reușit să-l «amatorizăm» și pe Dorin Iacob, va apăra la noi, dar nu va mai fi și antrenor. Nu mai dorește din motive personale”.
Andras Mako (vicepreședinte AJF): „Și a treia ediție a Cupei Satelor a fost un succes, cu toate micile probleme care au apărut și pe care nu le puteam preveni. Au participat 56 de echipe, cu peste 1000 de jucători înscriși, practic un număr dublu față de acum doi ani, la prima ediție. Nu ne vom opri aici, avem semnale că anul viitor vor fi și mai multe echipe, mai sunt resurse fotbalistice și în alte comune și cred că vom reuși să le mobilizăm. Succesul se măsoară și în numărul de echipe ce vor păși în Liga a VI-a. Nu mai puțin de 7 cluburi vor începe de anula cesta lupta pe dreptunghiul verde și asta nu poate decât să ne bucure. Felcitări tuturor participanților, mulțumiri tuturor organizatorilor, a fost un tur de forță prin care am arătat că fotbalul județean de masă are priză la comunitățile locale care au înțeles că și dezvoltarea sportivă, prin fotbal – în cazul nostru, trebuie să fie o direcție în preocupările edililor. Mulțumiri organizatorilor finalei de la Socodor. Ca de obicei au fost gazde prietenoase și primitoare, mereu deschise spre competițiile organziate de AJF”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.