Zece arădeni, printre care un copil de 16 ani, în comă alcoolică de Anul Nou

0
655

Din data de 30 decembrie 2019 şi până în data de 2 ianuarie 2020, un număr de 415 arădeni s-au prezentat sau au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Cel mai mare număr de pacienţi a fost printre adulţi, 335, în timp ce 80 au fost minori. 

În ceea ce priveşte patologia la adulţi, au fost înregistrate 47 de afecţiuni cardiace, 32 afecţiuni respiratorii, 52 digestive, 43 neurologice, iar patru victime au provenit din accidente rutiere. S-au mai înregistrat şapte victime ale agresiunilor, 12 fracturi, şase luxaţii şi 17 contuzii. Cum era de aşteptat, nu au lipsit nici intoxicaţiile provocate de consumul uriaş de alcool. Deosebirea faţă de alţi ani este că acum numărul a fost mai ridicat: nouă adulţi au ajuns la spital, inconştienţi din cauza consumului etilic. Pe lângă aceştia, a mai fost înregistrat un caz şi la pediatrie, la un băiat de 16 ani. 

„La copii, ne-am mai confruntat, printre altele, cu 33 de afecţiuni respiratorii, 16 afecţiuni digestive, trei fracturi şi patru contuzii“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şeful Secţiei Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.