Zece bărbați vietnamezi, depistați de polițiști la Nădlac

0
384

În cazuri nefericte, când în țara natală sunt conflicte continue, cea mai mare dorință a cetățenilor respectivi este să găsească un alt loc, unde își pot trăi viețile în pace.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean român, zece cetăţeni din Vietnam care încercau să iasă ilegal din țară.

Astăzi, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 41 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca înmatriculat în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta polistiren, având ca destinație Germania.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, găsind în compartimentul marfa zece persoane, dintre care șapte adulți și trei minori.

Cei zece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Punctului de Frintieră Nădlac, pentru mai multe cercetări. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam,cu vârste cuprinse între 16 şi 37 ani. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunși. La finalizarea acestora, se vor impune măsurile potrivite situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.