Zece calculatoare pentru Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” din Șofronea

0
273

Proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” se adresează scolilor de la sate care nu au posibilitatea de a achiziționa materiale pentru elevi. Programul susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate donând  calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat.

În țară au fost donate  90 astfel de echipamente prin acest programul . Calculatoarele ajută astăzi peste 1700 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din județul Bacău, Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești din județul Argeș, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din județul Tulcea, Școala Gimnazială Surdila Găiseanca din Brăila, Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Dâmbovița, Asociația Femeilor din Sibiu din județul Sibiu și Școala Gimnazială Ciolănești din județul Teleorman.

Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din județul Arad este beneficiara unui număr de zece calculatoare.

Iar în urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, zece calculatoare au ajuns la  Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din localitatea Șofronea, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.

„Primirea calculatoarelor a însemnat pentru elevii de la Şcoala Primară Sânpaul şansa de a avea acces la o educaţie de calitate deoarece nu toți elevii noştri au putut participa la învățământul online din cauza lipsei echipamentelor IT. Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării claselor care să conducă la creşterea calităţii procesului educaţional. Pe parcursul proiectului elevii s-au bucurat de asistența învăţătoarelor pentru deprinderea unor abilități de lucru cu calculatorul și pentru familiarizarea cu un set de activități recreative, de natură vocațională. Elevii își vor dezvolta astfel şi potențialul creativ, își vor clarifica temele școlare și își vor putea descoperi chiar pasiuni pentru anumite domenii”,  a declarat Colțiș Andreea Ioana, cadru didactic la Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea.

„Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20,000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.