Zece migranți din Irak au fost depistați încerând să iasă ilegal din ţară, ascunși în semiremorca unui automarfar. Alţi cincisprezece cetăţeni irakieni  au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc B.A., în vârstă de 48 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz şi semiremorca marca Krone, ambele înmatriculate în Turcia. Conform  documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mai multe tipuri de mărfuri, pe ruta Turcia – Polonia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit  al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei şi patru copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitaţi de azil in ţara noastră. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru cetăţeanul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Reamintim că, miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vărşand au depistat la frontiera cu Ungaria cincisprezece cetăţeni din Irak  care încercau să treacă ilegal în ţara vecină, deplasându-se pe jos, pe câmp înspre teritoriul Ungariei.

 

Recomandările redacției