arestareZece membri ai reţelei cercetate pentru trafic de droguri au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, constituire în grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. În urma percheziţiilor efectuate de procurorii DIICOT, SRI şi poliţiştii de la Crimă Organizată, în cadrul a 22 locaţii ale grupului infracţional, 18 bărbaţi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Dintre aceştia, zece au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă de către procurorul DIICOT Miron Codin, ieri, la ora 13.30.
Cei zece şi-au susţinut nevinovăţia şi au cerut judecare în stare de libertate, sperând ca apărătorii să îi scape de 29 de zile de arest şi ca singura măsură luată în procesul urmăririi penale să fie interdicţia de a părăsi ţara. În jurul orei 14.30, s-a pronunţat decizia judecătorului, cei zece inculpaţi urmând să fie trimişi în arest pentru 29 de zile, începând cu data de 27 iunie. „Toţi zece au primit mandat de arestare de 29 de zile, au drept de recurs la Curtea de Apel”, a declarat comisar şef DIICOT Arad, Cosmin Popovici. Urmărirea penală a celor zece inculpaţi continuă.
În cursul zilei de miercuri, a fost reţinut şi agresorul profesoarei din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu, şi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Nădlac l-au depistat pe Adrian C., care în data de 25 iunie, a lovit-o pe Eugenia Ţ., cadru didactic, iar la plecare şi-a însuşit un telefon mobil ce aparţinea victimei. „Agresorul a fost reţinut pe bază de ordonan­ţă, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte vio­- lenţe şi furt, bunul sustras fiind ridicat şi predat victimei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspec­toratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
Poliţiştii continuă cercetările.
Claudia Gavra

Recomandările redacției