Zece polițiști rutieri din Timiș, reținuți pentru corupție

0
189

Bani de șpagă ascunși în dosarele de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Timiș – era metoda practicată de zece agenți de poliție care au fost reținuți pentru corupție, iar acum riscă arestarea. Pe lângă audierile de la Parchet, au fost descinderi la Serviciul de Înmatriculări, de unde s-au ridicat probe într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 100.000 de lei. Din cauza anchetei, activitatea de la Înmatriculări este blocată.

Procurorii au primit informații că la Serviciul de Înmatriculări Timiș angajații iau șpagă ca să închidă ochii în fața celor care veneau să obțină acte fără programare.

Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie – mai 2021, peste 380 de persoane au dat mită în astfel de situații.  

Dinu Leiba, șef al Serviciului de Înmatriculări Timiș: „În prezent, activitatea de la înmatriculări este închisă, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm activitatea poate chiar mâine.”

Anchetatorii au ridicat mai multe dovezi de la sediul serviciului de înmatriculări și le-au adus aici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.  

Conform surselor, banii erau ascunși în dosarele de solicitare a actelor pentru eliberarea de permise. Astfel, ajungeau direct la cine trebuia.

Toți cei 10 agenți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie propuși pentru arestare.

Sursa: https://www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.