Zeci de accidente de muncă, din cauza nerespectării normelor de siguranță

0
269
SONY DSC

În patru luni de zile, în Arad s-au înregistrat 37 de accidente de muncă. Multe din accidente au avut loc datorită efectuării  necorespunzătoare de comenzi şi manevre. De asemenea, în rândul celor mai frecvente cauze de accidente se numără neefectuarea la timp a operaţiilor indispensabile securităţii muncii şi operaţii greşite de muncă.

Din numărul total de accidente de muncă, 30 de persoane au rămas cu incapacitate temporară de muncă şi șapte au fost accidentate mortal.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad semnalează că, în multe din cazuri, accidentele de muncă se produc pe fondul nerespectării măsurilor de securitate a muncii.

În urma cercetării împrejurărilor în care s-au produs accidentele de muncă s-a concluzionat că, multe accidente au avut loc prin prindere, lovire, strivire de maşini, utilaje în funcţiune.

România este pe locul doi în Uniunea Europeană, în ceea ce privește accidentele de muncă, cu 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajați, potrivit Statisticii Europene privind accidentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.