Zeci de angajatori au participat la dezbaterea organizată de ITM Arad

0
858

Zeci de angajatori arădeni, reprezentanți de firme și companii au dat curs invitației inspectorilor de muncă, pentru prima dezbatere tematică din acest an.

Acțiunea a avut loc astăzi, la sediul Rectoratului Universității „Aurel Vlaicu” începând de la ora 10.00. Patronii de societăți din diverse domenii precum industrie, construcții și comerț au profitat de această întâlnire pentru a-și spune problemele, pentru a cere lămuriri directe și pentru a se informa în legătură cu schimbările legislative.

La întâlnire a fost prezentă atât conducerea instituției, cât și reprezentanți ai serviciilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Aceștia le-au prezentat angajatorilor noile modificări ale legislației din domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, bilanțul activităților realizate de ITM Arad în anul 2018, precum și acțiunile pregătite pentru anul acesta.

Mulți dintre patroni și-au expus per caz problema, cerând să fie lămuriți. Printre temele cele mai importante abordate în cadrul dezbaterii s-au numărat facilități fiscale, majorările salariale raportate la pregătirea profesională și plata concediilor medicale.

La întrebările angajatorilor a răspuns Sorin Purtan, șef serviciu Relații Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

De asemenea s-a discutat despre instruirea salariaților în domeniul sănătății și securității muncii. Pentru că, în câteva din companiile arădene lucrează cetățeni străini, un subiect al dezbaterii a fost legat de aplicarea legislației în cazul acestora, precum și de instruirea lor.

Dezbaterea a dat curs unui dialog constructiv între reprezentanții ITM și angajatori. Inspectoratul Teritorial de Muncă va mai organiza astfel de dezbateri atât în municipiu, cât și în județ, în perioada următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.