Zeci de arădeni s-au format profesional în proiectul Pro Sănătate, al organizaţiei de Cruce Roşie

0
344

Mai multe cursuri pentru formarea a zeci de persoane au fost organizate în cadrul proiectului Pro Sănătate al organizaţiei Crucea Roşie Arad. Este vorba de un proiect destinat perfecţionării profesionale a angajaţilor din sistemul medico-social, pentru creşterea şanselor de angajare şi păstrare a locurilor de muncă. Cursurile au fost pentru calificări precum: baby-sitter, îngrijitori bătrâni, îngrijitori copii, infirmiere, îngrijitoare bolnavi.

Proiectul a presupus derularea a cinci campanii de informare privind beneficiile formării profesionale continue în domeniul medico-social, precum şi promovarea activităţilor din proiect. Mai mult decât atât, Crucea Roşie a a iniţiat parteneriate cu angajatori din domeniul medico-social, pentru angajarea persoanelor care urmează cursurile.

Alte realizări ale proiectului sunt oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru un număr de 140 de angajați fără calificare sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social; participarea la identificarea a 15 studii de caz evidențiate de către experții de informare, consiliere și orientare profesională, precum și prticiparea la derularea a cinci sesiuni privind schimbul de experiență și diseminare de bune practici pentru consiliere și orientare profesională. „La nivelul județului, ca urmare a implementării acestui proiect se evidențiază aspecte pozitive pentru societatea națională de Cruce Roșie – filiala Arad, însotite și de derularea altor activitati de formare profesionala în ultimele 12 luni pe care SNCRR – Filiala Arad le-a derulat, în calitate de furnizor direct sau în parteneriat cu alte organizaţii o serie de programe de formare profesională: «Cursuri de prim ajutor de baza», «Cursuri de surori voluntare de Cruce Rosie”, „Baby – sitter»“, a susţinut Iudita Cuvineanu, directorul filialei arădene de Cruce Roşie Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.