Zeci de cadre didactice intră luni în şedinţă publică

0
196

sedinta

Luni, 23 februarie 2015, începând cu ora 14.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad  se va desfăşura şedinţa publică pentru soluţionarea cererilor pentru completarea normei didactice. „Conform prevederilor Art.33, alin(5) din Metodologia – cadru, aprobată prin OMEN nr.4895/10.11.2014, soluţionarea în şedinţă publică a cererilor de completare a normei didactice, pe catedrele vacante/rezervate incomplete se va face în următoarea ordine: cadrele didactice titulare, în ordinea descrescătoare a punctajelor, cu respectarea principiului continuităţii; cadrele didactice prevăzute la Art.21, alin.(4) cu norma didactică incompletă, în ordinea descrescătoare a punctajelor“, ne-a declarat profeoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

În mediul rural, completarea normei didactice se poate face pe durata anului şcolar 2015 – 2016, la nivelul unităţii sau pe perioadă nedeterminată, conform specializărilor de pe diplomă, în şedinţă publică la nivel judeţean.

În mediul urban pot beneficia de completarea normei didactice pe perioadă nedeterminată cadrele didactice titulare care urmează să-şi completeze norma didactică cu ore în unităţile de învăţământ în care au funcţionat neîntrerupt prin completarea normei didactice în ultimii trei ani şcolari, dacă orele respective sunt vacante şi se certifică viabilitatea acestora.

La şedinţa publică participă 60 cadre didactice titulare, care completează norma didactică în şedinţa publică la nivel judeţean.

„Lista orelor vacante/rezervate pentru completarea normei didactice este postată pe Forum – ul ISJ, la subiectul „Mobilitate personal didactic” şi este afişată la sediul ISJ Arad. Programarea  pe discipline la şedinţa publică este afişată pe Forum – ul ISJ“, mai susţine Tocaciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.