baculAstăzi a avut loc ultima zi a probei orale C de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat. La această probă au fost înscrişi 185 de candidaţi, dintre care s-au prezentat însă doar 132. Un număr de 53 de elevi au uitat să se mai prezinte pentru susţinerea probei. „Proba C a constat în proba orală, în cadrul căreia fiecare candidat a fost evaluat pe baza unor bilete cu întrebări de dificultate progresivă, care vizau competenţele de producere de mesaje orale şi competenţele de interacţiune orală ale candidaţilor. În perioada 21 – 22 august se desfăşoară proba D, de evaluare a competenţelor digitale. Rezultatele candidaţilor evaluaţi vor fi notate prin nivele de competenţă“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Probele scrise din cadrul sesiunii a doua a examenului de bacalaureat 2014 se vor desfăşura începând cu data de 25 august 2014. În prima zi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 26 august  proba la Limba şi literatura maternă, pe 27 august  are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 29 august proba la alegere conform profilului şi specializării.

Probele se organizează în cele cinci centre de evaluare: Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Arad, Colegiul Naţional Moise Nicoară Arad, Colegiul Naţional Vasile Goldiş Arad, Liceul Tehnologic Chişineu Criş şi Liceul Mihai Viteazul Ineu.

Recomandările redacției