Zeci de controale pentru monitorizarea apei potabile

0
560
apa
Apa potabilă este monitorizată permanent

Pentru verificarea respectării legislaţiei sanitare în domeniul apei potabile, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au efectuat în cursul anului trecut 56 de controale la cele patru staţii şi instalaţii de tratare şi potabilizare din judeţul Arad.

În cadrul acţiunilor de control au fost prelevate şi 182 de probe de apă în vederea efectuării de analize fizico-chimice şi microbiologice din care necorespunzătoare fizico-chimic au fost 39 probe iar microbiologic trei probe. „Parametrii necorespunzători: arsen, amoniu, mangan, fier, nitratic, clor rezidual. Au fost luate măsuri de restricţionare a distribuţiei apei şi folosirea alternativă a apei din sursă cu apă corespunzătoare şi măsuri de remediere a reţelei de distribuire a apei, dezinfecţia adecvată în acest sens şi recontrol prin laborator“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Probele de apă recoltate ulterior în cadrul monitorizării de control au fost corespunzătoare. În toate inspecţiile efectuate la unităţi cu profil prestări servicii, industrie alimentară sau în colectivităţi, a fost verificată monitorizarea de control a apei utilizate, realizând un număr de 1621 verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.