Zeci de de cetăţeni din Afganistan, Maroc și Pakistan, depistaţi la Nădlac

0
153

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II – judeţul Arad au depistat treizeci de  cetăţeni din Afganistan, Maroc și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În data de 29.03.2021, în jurul orei 15.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta piese auto pe ruta Turcia -Norvegia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport , poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouă cetăţeni străini.

În urma verificărilor la sediu, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt  opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, și un cetățean din Pakistan în vârstă de 18 ani, toți solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetățean turc și un grec. Şoferii transportau diferite bunuri (utilaje industriale, role de vată de sticlă, piese auto) pentru societăţi din Marea Britanie, Germania și Belgia.

În urma controalelor, au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, nouăsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, solicitanți de azil în România.

În aceeași zi, o patrulă  a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac a depistat în dreptul terminalulului destinat transportului de marfă, aflat pe sensul de ieșire al Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, la aproximativ 50 de metri față de linia de frontieră cu Ungaria, doi  bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Maroc, în vârstă de 28, respectiv 35 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.