Câteva zeci de elevi vor beficia de burse sociale speciale. Este vorba de copiii care învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, iar bursele sunt pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019. Alți elevi ai acestei unități școlare care se încadrează în condițiile legii vor avea parte de burse sociale în semestrul al II -lea, adică pentru lunile februarie – august 2019.

Bursele sociale pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad se acordă prin hotărârea Consiliului Județean.

Pentru primul semestru s-au aprobat un număr de 52 de burse, iar pentru semestrul următor se vor acorda burse pentru încă 60 de burse.

De aceste burse beneficiază copii cu nevoie speciale, aflați în dificultăți.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, în anul școlar 2018-2019, au fost depuse 52 de dosare, toate fiind încadrate în criteriile de acordare a burselor sociale/medicale. Specialiști din domeniul asistenței sociale, împreună cu cabinetul medical au analizat diagnosticul medical al elevilor școlarizaţi în CSEI, iar urmare a modificării legislative, cel puțin 60 de elevi au inclusiv tulburări din spectrul autist. Astfel se estimează că, începând cu semestrul II/2018-2019, aceşti elevi vor solicita alocarea bursei medicale.

Recomandările redacției