Zeci de elevi, fruntași la competiția „Sanitarii pricepuți“, organizată de Crucea Roșie

0
626

Elevii din școlile din municipiu și județ deprind cunoștințe de acordare de prim ajutor și chiar de asistență medicală de bază. Învățați de voluntarii de Cruce Roșie, tinerii angrenați în acțiunile acesteia au ieșit din nou fruntași la concursul „Sanitarii pricepuți“, faza județeană. Urmează fața pe țară, unde tinerii vor participa.

Filiala Județeană de Cruce Roșie Arad a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, Inspectoratul de Poliție, ISUJ și DSP Arad, competiția „Sanitarii priceputi „ editia 2019.

Faza județeană a concursului a avut loc atât pentru gimnazii cât și pentru licee din  Arad. La gimnazii au participat 10 echipaje de gimnaziu și șase licee, cu un total de 80 elevi. Juriul a fost alcătuit conform regulamentului, iar la organizare și desfășurare au mai participat voluntari CR , medici de la Spitalul Județean, surori de Cruce Roșie și un reprezentant de la Politia Rutieră.

Crucea Roșie a acordat diplome, premii în obiecte, celor clasați pe primele cinci locuri, la toate fazele concursului. Premiile au fost acordate din donații de la  Crucea Roșie germană,sponsorizari și resurse financiare proprii, în valoare totală de 5.500 de lei. De asemenea, s-au decontat bilete de transport la faza zonală și județeană. Au fost asigurate apa minerală, produse de patiserie, pe durata concursului pentru toti participanții.

„La faza județeană a concursului am invitat un echipaj de elevi de la Crucea Roșie maghiara Bekes, care ocupase locul I la concursul similar din Ungaria. Au fost prezenți la acțiune și reprezentanți din partea Crucii Roșii sârbe Zrenjanin, precum și un echipaj de elevi. Mulțumim voluntarilor, medicilor asistenți, profesorilor, studenților implicați în organizare“, a susținut Iudita Cuvineanu, director al filialei arădene de Cruce Roșie.

La gimnaziu locul I, a fost câștigat de echipajul Școlii gimnaziale „Nicolae Bălcescu“ Arad , echipaj ce va participa la faza națională a concursului. Locul II a fost ocupat de echipajul de gimnaziu al Liceului „Atanasie Marienescu“ din Lipova. Pe locul III s-a clasat echipajul de gimnaziu al Liceului Teoretic Pâncota.

Din categoria liceelor, locul I a fost obținut de către echipajul Liceului Teoretic Sebiș, locul II Colegiul Național „Moise Nicoara” Arad, iar locul III a fost ocupat de Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.