Zeci de elevi şi studenţi se luptă pentru banii oferiţi de stat în vederea achiziţionării de calculatoare

0
291

calculatoareProgramul „Euro 200“ pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2014. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, adică elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008.

În cursul anului 2013, la nivelul judeţului Arad s-a înregistrat un număr de 54 de beneficiari ai ajutorului de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator.

Depunerea cererilor privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării unui calculator prin programul „Euro 200“ se face în perioada 1-21 aprilie 2014. Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei. Acordarea ajutorului financiar, conform prezentei legi, se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie.

„În această perioadă are loc instituirea comisiilor la nivelul unităţilor de învăţământ, iar depunerea cererilor se face până la data de 21 aprilie. În perioada 19 aprilie – 19 mai se vor efectua anchetele sociale şi evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială. În data de 3 iunie se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista cu beneficiarii. Între 24 iunie şi 30 iulie se vor elibera bonurile valorice, iar între 24 iunie şi 31 august se vor achiziţiona calculatoarele. În luna august, beneficiarii ajutorului financiar trebuie să facă dovada achiziţionării de calculatoare“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.