incendiu_arad1Locatarii unui bloc din Arad au fost evacuați în noaptea de luni spre marţi din cauza unui incedniu izbucnit într-un apartament de la parter. Din cauza fumului dens peste 80 de persoane au ieşit în stradă. Zeci dintre acestea au avut nevoie nevoie de îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

Oamenii au primit oxigen de la medicii sosiţi cu mai multe ambulanţe şi de la pompieri. Incendiul s-a produs într-un apartament de la parterul unui bloc aflat în vecinătatea sediului Consiliului Judeţean Arad, iar fumul dens i-a alertat pe unii locatari, o parte ieşind din imobil şi sunând la 112. Pompierii sosiţi la faţa locului au evacuat întregul bloc.

Vârstnicii şi bolnavii au fost scoși pe braţe de către pompieri. Alţi locatari au fost nevoiţi să-şi pună prosoape umede pe feţe pentru a putea respira până la părăsirea clădirii, în timp ce pompierii au spart ferestrele de la casa scării pentru evacuarea fumului.

„Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza fumului dens, iar cel puţin 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, în timp ce unele au fost transportate la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca. Reprezentanții Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă spun că 12 persoane au fost duse la spital cu ambulanţele după ce s-au intoxicat cu fum. Locuinţa în care a izbucnit incendiul aparţine unei pensionare (fostă profesoară) despre care locatarii afirmă că are probleme psihice, astfel că femeia a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la un spital de psihiatrie.

U.C.

Recomandările redacției