Verificarea prezenței medicilor și asistenților a avut loc luni, 10 mai, la cinci cabinete din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, efectuate de DSP Arad. La cabinetele verificate, între orele 14:00-15:00, s-a constatat, la un cabinet, lipsa medicului, iar la alt cabinet nu erau de găsit nici medicul și nici asistenta medicală. 

Cei mai mulți absenți au fost depistați în urma controlului de marți dimineața, când la 10 din cele 12 cabinete verificate, medicii lipseau complet. Doar doi dintre cei 12 medici au ajuns la serviciu în timpul controlului Direcției de Sănătate Publică Arad. 

Din 16 cabinete medicale verificate între 07:00-08:30, astăzi, 13 mai, șapte nu aveau medici. 

 Trei dintre ei s-au prezentat pe durata controlului. Toate absențele s-au constatat în clădirea policlinicii SCJU. 

Numai la „Matern” și la cabinetele din clădirea „Municipalului, prezentarea la timp a fost respectată. 

Astfel, controalele vor  continua în toate unitățile medicale de stat din județe, ele au fost demarate în urma sesizărilor primite de la pacienți, după spusele lui Horea Timiș, directorul DSP Arad. 

„Controalele dispuse de către DSP se fac pe toate ambulatoriile de stat din județul Arad și considerăm că atâta timp cât există un program afișat și asumat de instituție, iar pacienții se prezintă conform programului din ambulatoriu, medicul trebuie să fie la cabinet de la începutul până la sfârșitul orarului. Trebuie să existe ordine și disciplină față de pacientul asigurat. Medicii trebuie să respecte programul afișat”, a spus Timiș. 

De asemenea, conducerea Spitalului Județean a solicitat medicilor absenți pe timpul verificărilor o notă de relații în care să explice de ce nu se aflau la cabinet. 

„În urma verificărilor, s-a constatat că, în cazul unor cabinete, medicii sau asistenții medicali nu erau prezenți, conform programului stabilit și afișat. Împreună cu managerul spitalului le-am solicitat note explicative – pentru a vedea dacă au fost sau nu solicitați pe secție pentru urgențe, iar pe baza acestora vom lua măsurile care se impun. Din păcate, lipsa personalului medical de la orele de program în cabinetele medicale de specialitate, afectează în primul rând pacienții care se prezintă la consult pe bază de programare, unii dintre ei venind de la distanțe mari, de peste 100 de kilometri. Vom continua și noi aceste verificări, iar în cazul în care medicii sau asistentele vor lipsi din motive neîntemeiate vor suporta consecințele legale”, a explicat dr. Lenuța Timiș, directorul medical interimar la SCJU. 

 

  • Ratiu Corina spune:

    Încă o problema destul de grava este faptul ca infirmierele nu se ocupa de pacienții imobilizați la pat! Tatăl meu este de doua săptămâni în spital, nimeni nu la spălat nici măcar cu servetele umede. Sta cu pampersul plin și 6,7 ore pe zi, nu îi dă apa apa îi dau colegii de salon, de mâncare nu mai spun ca nu îi dă nimeni i-o arunca acolo și Dumnezeu cu el, dacă se roagă de infirmiere sa îl ajute îi răspunde urat și se plâng ca le doare spatele! Doamnelor Infirmiere stați acasă dacă sunteți bolnave și lăsați pe altele sa își facă treaba! (asta se întâmplă pe secția interne!)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției