Zeci de migranți, prinși într-o singură zi

0
208

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat 42 de cetăţeni din Palestina, Siria şi Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Miercuri, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au desfășurat o acţiune pentru combaterea migrației ilegale. Astfel, pe raza localității Șimian– judeţul Bihor a fost oprită, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în România. Polițiștii de frontieră au verificat autovehiculul, descoperind în interiorul acestuia 27 de cetăţeni străini.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, respectiv  Palestina, 21 de adulți, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani și 6 minori, cu vârste între 8 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”, au declarat reprezentanții STPF Arad.

Tot miercuri, în jurul orei 08.50, în urma unei sesizări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român. Şoferul transporta furnir pe ruta  România – Franţa, însă printre marfa transportată au fost descoperiți șase cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Toate aceste persoane sunt solicitante de azil în România.

În acelaşi punct de frontieră, în jurul orei 23.50 s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean român, conducând un ansamblu rutier, care transporta pal pentru o societate din Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentului de marfă, patru tineri, cetățeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în România.

În aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean maghiar, conducând un ansamblu rutier, înmatriculat în Ungaria. Mijlocul de transport era încărcat cu ambalaje și avea ca destinația finală Ungaria. De data aceasta au fost descoperite cinci persoane, cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse cuprinse între 14 și 24 de  ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.