Zeci de mii de cereri de plată pe suprafață depuse la APIA, iar campania se încheie în curând

0
498

Sute de mii de cereri de plată pe suprafață s-au depus șa Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, în campania din acest an, la nivel de țară. Agricultorii nu mai mult timp la dispoziție, întrucât campania de primire a cererilor se va încheia în două săptămâni. Față de anii trecuți, Ministerul Agriculturii a susținut că nu se vor mai putea depune cereri după data de 15 mai, nici chiar cu penalizări.

În această perioadă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a avut cea mai încărcată perioadă din an.

În cifre, din 1 martie și până 22 aprilie 2019, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată, au fost depuse un număr de 586.801 cereri, pentru o suprafaţă de 3.575.320 hectare. În județul nostru, numărul total de cereri de plată pe suprafață va fi de peste 21.000.

„Reamintim că, depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Fermierii sunt așteptați să se prezinte la Centrele județene/locale APIA la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul rezervat pentru primirea cererilor“, au anunțat reprezentanții APIA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.