Zeci de morți în urma conflictului dintre Israel și Hamas

0
331

Situația din Israel escaladează, iar bombardamentele și ciocnirile între civili a lăsat în urmă zeci de morți și zeci de clădiri puse la pământ. 

Conflictul dintre Israel și Hamas continuă și astăzi. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În jurul orei 15:30, ora locală, mai multe rachete au fost lansate din Fâșia Gaza. 

În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului. 

Astfel, o persoană a fost ucisă și două au fost rănite după ce o rachetă ghidată antitanc a lovit miercuri dimineață un vehicul care patrula lângă granița dintre Israel și Gaza. Mortierele trase peste graniță au împiedicat eforturile echipelor medicale de a ajunge la fața locului.  

Armata din Israel a anunțat pe Twitter că din Gaza se trage cu rachete spre sudul Israelului. De asemenea, au publicat imagini video cu loviturile armatei israeliene asupra a două poziții Hamas din care erau lansate rachete antitanc. 

Aripa armată Hamas a indicat într-o declaraţie că „lansează 110 rachete asupra metropolei Tel Aviv” şi „100 rachete asupra oraşului Beer Şeva „ca represalii la reluarea atacurilor asupra clădirilor locuite de civili”. Alarmele au răsunat în Tel Aviv şi Beer Şeva, în sudul Israelului, la scurt timp după difuzarea acestor informaţii, potrivit armatei israeliene. Hamas informase anterior despre distrugerea unei clădiri cu locuinţe, magazine şi un post local de televiziune, situate în centrul oraşului Gaza.  

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a raportat 53 de decese în urma bombardamentelor, inclusiv 14 copii și 3 femei. Alte 320 de persoane au fost rănite sau se află în stare gravă.  

În portul Ashdod, la câțiva zeci de metri de țărm, mai multe rachete au căzut în mare. 

O delegație pe probleme de securitate a Egiptului a ajuns în Gaza, pentru consultări în privința încetării focurilor și o alertă de cod roșu a fost extinsă în mai multe localități din Israel. 

De asemenea, armata israeliană, IDF, a eliminat un grup de palestinieni care lansau rachete ghidate anti-tanc în apropiere de Shujayieh. Aceștia făceau parte din Hamas, conform dcnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.