Zeci de persoane au fost evacuate din blocul în care locuiau, în urma unui incendiu provocat de o bătrână

0
301

evacuati paginaLocatarii unui bloc din Arad au fost evacuați, în noaptea de luni spre marţi, din blocul în care locuiau, din cauza unui incen­diu izbucnit într-un apartament de la parter. Din cauza fumului dens, peste 80 de persoane au ieşit în stradă. Zeci de arădeni au avut astfel nevoie nevoie de îngrijiri me­dicale din cauză că au inhalat fum. Oamenii au primit oxigen de la medicii sosiţi cu mai multe ambulanţe şi de la pompieri.
Incendiul s-a produs într-un apartament de la parterul unui bloc aflat în vecinătatea sediului Consiliului Judeţean Arad, iar fumul dens i-a alertat pe unii locatari, o parte ieşind din imobil şi sunând la 112. Pompierii sosiţi la faţa locului au evacuat întregul bloc. Vârstnicii şi bolnavii au fost scoşi pe braţe de echipele de intervenţie. Alţi locatari au fost nevoiţi să-şi pună prosoape umede pe feţe pentru a putea respira până la părăsirea clădirii, în timp ce pompierii au spart ferestrele de la casa scării pentru evacuarea fumului. „Din cauza fumului nu puteai să respiri, nu vedeai nimica. Am ieșit cu prosopul. Pe sub uşă, deja începea să intre tot mai mult fum în casă. Venea și de la geam”, a declarat unul dintre locatari.
O duzină de persoane internate
Detaşamentul Arad s-a deplasat la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială cu echipaj de deblocare-salvare. „Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza fumului dens care a inun­dat casa scărilor. A fost necesară evacuarea tuturor locatarilor. În urma incendiului au fost evacuate de către reprezentanţii Inspectora­tului aproximativ 50 de persoane, 20 au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului, 12 fiind spitalizate din cauza intoxicaţiei cu fum şi a atacurilor de panică pe care le-au suferit. După o intervenţie care a durat aproximativ două ore, incendiul a fost izolat şi lichidat în limitele găsite”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Reprezentanţii Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă spun și ei că 12 persoane au fost duse la spital cu ambulanţele după ce s-au intoxicat cu fum. Locuinţa în care a izbucnit incendiul aparţine unei pensionare, o fostă profesoară despre care locatarii afirmă că are probleme psihice. Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la un spital de psihiatrie. Întreg apartamentul a fost distrus, în timp ce restul locuinţelor au fost afectate doar de fum. După ce au evacuat locatarii, pompierii au intrat în apartamentul femeii şi au aruncat, bucată cu bucată, mobilierul care ardea mocnit. În continuare se fac cercetări pentru a se stabili cauza producerii incendiului.
Claudia Untaru Crețu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.