Zeci de studenți protestează în fața gării CFR Arad

2
2808

Astăzi, începând cu 16:00, în doar jumătate de oră, s-au adunat peste 50 de studenți arădeni dornici de a-și face dreptate. Se preconizează ca aceștia să se adune în număr și mai mare. 

Unul dintre studenții UAV din Arad, Denis Dicusară, ne-a mărturisit următoarele: 

„ Sunt aici pentru a-mi apăra dreptul de care vor să ne limiteze ”, acesta referindu-se la gratuitatea călătoriilor feroviare pentru studenții din România, ce se presupune a fi eliminată. 

De asemenea, președintele LSUAV, Emilian Manciu ne-a spus: 

„ Ne alăturăm studenților din întreaga țară astăzi pentru a protesta împotriva eliminării gratuității pe transportul pe calea ferată. Este un demers pașnic prin care cerem păstrarea acestei facilități, extrem de importantă pentru studenți. 

Reamintim că, timp de cinci ani, studenții au beneficiat de transport feroviar gratuit pe tot teritoriul României.  

„ Eliminarea gratuității se va resimți puternic la bugetul fiecărui student. Astfel, solicităm factorilor decidenți să ia în calcul părerile studenților și să ofere deschidere către un dialog optim și transparent. ”, a adăugat președintele Emilian Manciu.

2 COMENTARII

  1. De ce consideri că studenții trebuie să primească ceva gratis? Doar pentru că sunt studenți?
    Gândește-te că într-o țară din lumea I de peste ocean studenții își vând un rinichi ca să își permită o educație superioară.
    Când eu eram la UVT am întâlnit irakieni, africani și probabil și alte nații de care nu îmi aduc aminte. Educația este ieftină în RO spre deosebire de situația prin străinătate. Și cine vine din exterior pentru a studia aici, învață de cele mai multe ori lucruri precum inginerie sau medicină.

    Eu în primii 3 ani de licență și primul an de master nu am prins gratuitatea.
    În anul 2 de master am prins-o, dar nu am folosit-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.