Zeci de tone de carne de pui infestate cu bacteria salmonella

0
452

Inspectorii sanitar-veterinari avertizează cu privire la consumul cărnii de pui de către români. Din păcate, o cantitate mare din acest tip de carne sosește infestată cu salmonella, principalii furnizori fiind din Polonia. Pentru a evita infectarea cu această bacterie periculoasă pentru oameni, consumatorii trebuie să aibă în vedere țara de proveniență a cărnii, precum și modul de preparare al acesteia.

Arădenii iubitori de carne de pui trebuie să fie foarte atenți la proveniența cărnii, care se vinde și la noi în județ.

Menționăm că, importul cărnii de pui a crescut cu 20%, iar o mare parte din cantitatea care urma să fie vândută în magazine a fost depistată cu un tip de salmonella periculosă pentru oameni.

Mai precis, o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață, din cauza infectării acestora cu bacteria salmonella, conform playtech.ro.

Potrivit legii în vigoare, din fiecare lot care urmează să fie vândut către consumator sunt prelevate probe care ajung în laborator, tocmai pentru a descoperi dacă loturile sunt infectate. În cazul în care se descoperă acest lucru, toată carnea din acel lot este distrusă.

Pentru depistarea salmonellei se iau 25 de grame de carne și se așează pe un mediu de preîmbogățire pentru această bacterie. Durata analizei complete este între 3-5 zile, timp în care bucățile de carne selectate sunt puse în anumite medii selective.

Pentru a evita pe cât se poate de mult contactarea unor bacterii periculoase, specialiștii ne recomandă să respectăm câteva reguli de bază în bucătărie. Printre acestea se numără prepararea termică a cărnii (cel puțin 20 de minute), folosirea unui cuțit doar pentru carnea crudă, dar și înlăturarea alimentelor pe care le putem consuma crude, atunci când manevrăm carnea crudă.

De asemenea, este important ca după folosirea unui cuțit și al unui tocător, acestea să fie bine spălate înainte de folosirea în cazul altor alimente.

Potrivit medicilor, bacteria Salmonella este o bacterie foarte periculoasă mai ales pentru organismele care au probleme cu imunitatea, pentru persoanele cu boli cronice, care fac chimioterapie, vârstnici, dar și pentru copiii mici. Poate afecta inima, poate da șoc toxic atunci când bacteria se înmulțește și elimină într-un aliment toxine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.