Cel puţin 31 de persoane au fost ucise miercuri în Pakistan, în urma unui atac cu bombă care a avut loc în oraşul Quetta, în contextul în care alegerile generale sunt în desfăşurare, relatează Mediafax. De asemenea şi mai multe au fost rănite în urma mai multor explozii minore şi altercaţii.
Deşi securitatea a fost sporită pentru organizarea alegerilor generale, au existat mai multe incidente. Zeci de mii de poliţişti şi ofiţeri de securitate au fost desemnaţi să supravegheze buna desfăşurare a alegerilor.
Conform declaraţiilor unor oficiali locali, atacul din oraşul Quetta, din provincia Balochistan, a fost comis de un atacator sinucigaş care viza poliţiştii de la intrarea într-un centru de votare. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.
Conform sondajelor, lupta electorală are loc între partidul lui Imran Khan, fost jucător de cricket şi partidul lui Nawaz Sharif, fost prim-ministru. În timpul campaniei electorale, ambele partide au fost acuzate de fra­udă. Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a declarat că au fost mai multe încercări „flagrante” de manipulare a rezultatelor alegerilor.
Khan a promis că va combate corupţia din ţară, dar rivalii săi îl acuză că profită de pe urma implicării armatei, care a condus Pakistanul pentru aproape jumă­- tate din istoria sa.

Recomandările redacției