Aradul a fost reprezentat la o amplă mișcare de voluntariat, care a reunit voluntari din 191 de țări. Este vorba de Fiaccolata, o procesiune ce are loc în localitatea Solferino, din nordul Italiei, în memoria celui care a fost fondatorul Mișcării Internaționale de Cruce și Semilună Roșie: Henry Dunant. De la Arad au plecat 53 de voluntari, aceștia făcând parte dintr-o delegație de 100 de persoane a Crucii Roșii Române. Practic, cei mai mulți voluntari români au venit de la Arad.

În cadrul procesiunii tradiționale este practic refăcut, în mod simbolic, drumul pe care, Dunant din Solferino l-a parcurs până în Castiglione, pentru a aduna femeile cu care au acordat primul ajutor celor peste 40.000 de răniți de pe câmpul de luptă. Drumul este de 15 kilometri.

Anul acesta, la tradiționala procesiune au participat printre cei 10.000 de voluntari din 191 de țări. „Delegeatia a fost condusă de către președintele filialei de Cruce Roșie Arad, Dragoș Beniamin, membrii în comitetul județean. Aceștia au luat parte la evenimentele, dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Federatiei Internaționale de Cruce Rosie și Semilună Roșie, a 160 de ani de la Bătălia de la Solferino și 70 de ani de la Prima Convenție de la Geneva. Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui Crucii Roșii Italiene și al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Rosie, Francesco Rocca“, a spus Dragoș Beniamin, președintele filialei de Cruce Roșie Arad.

Recomandările redacției