zgoneaAccidentul aviatic din munții Apuseni se va afla pe agenda primei ședințe a Biroului permanent din sesiunea care începe în februarie, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, adăugând că parlamentarii vor încerca să găsească o soluție pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

„Este un accident regretabil, care arată o slăbiciune la nivelul cooperării între diferite instituții, generată de implicarea factorului politic în ultimii ani. De aceea s-a degradat această cooperare. La nivelul Parlamentului vom discuta la începutul sesiunii care sunt căile prin care noi, ca parlamentari, putem să identificăm soluțiile ca pe viitor să nu mai existe astfel de cazuri. Parlamentul poate să aibă o dezbatere, să facă o subcomisie în cadrul Comisiei de apărare, poate să facă o comisie specială de anchetă în acest caz, să aibă un raport, eu nu pot să iau o decizie decât în concordanță cu liderii grupurilor politice parlamentare și pe agenda primei reuniuni a Biroului permanent va fi și această temă”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a precizat că a fost începută pe acest subiect o procedură juridică, Guvernul ia măsuri după raportul făcut de vicepremierul Gabriel Oprea, iar când cele două proceduri sunt încheiate, Parlamentul poate să înceapă o dezbatere, altfel s-ar suprapune unei analize a procurorilor, ceea ce regulamentele nu permit. AGERPRES

Recomandările redacției