Zi aglomerată pentru polițiștii de frontieră : au fost găsiți patruzeci și unu de cetățeni străini (VIDEO)

0
402

De multe ori, ne dorim ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore, pentru a putea rezolva toate treburile, pe care ni le-am propus. Totuși, în 24 de ore se pot întâmpla mai multe lucuri, decât ne-am putea imagina, ca de exemplu cazul de mai jos.

În această dimineață, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 35 ani. Acesta conducea un ansamblul rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de aluminiu pe ruta România – Elveţia.

Respectând prevederile specifice, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, douăzeci şi nouă de persoane.

În urma primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Turcia, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Miercuri, în jurul orei 00.45, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II,au fost descoperiți șase cetățeni străini, în urma unui apel telefonic la numărul unic de urgenţă 112.Patru persoane au fost ascunse în compartimentele pentru marfă din două TIR-uri, unul înmatriculat în Bulgaria şi altul în România. Ambele staționau în parcarea situată pe sensul de ieşire din România. Alte două persoane se deplasau pe jos către teritoriul Ungariei.

Cele şase persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. Aici, s-a stabilitcă grupul era format din patru minori şi doi adulţi, din Afganistan şi Iran, adulţii având vârste de 22 şi 42 ani, iar minorii de 14 şi 15 ani.

Tot miercuri, în jurul orei 09.00, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, au fost descoperiţi, ascunşi pe roţile de rezervă ale semiremorcii, doi cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 27 şi 28 de ani.

Alte patru persoane, cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani au fost depistaţi tot de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II. Aceștia erau ascunşi în compartimentul marfă al unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar. Şi în acest caz, în urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, patru persoane.

În cele trei cazuri cetăţenii străini depistaţi ascunşi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în ţări din vestul Europei, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.