Orașul Sebiș a îmbrăcat haine de sărbătoare pe 1 Decembrie, când s-a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. În ciuda frigului de afară, localnicii și-au dat întâlnire în fața Primăriei, pentru a-i comemora pe înaintașii care au făcut posibil momentul 1 Decembrie 1918. De menționat că nu au lipsit cântecele patriotice, Orchestra „Frații Șandru” dovedind că își merită renumele de cea mai îndrăgită formație din zonă.
La ora 11 a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele Botea, protopopul de Sebiș. După terminarea ceremoniei religioase a luat cuvântul primarul interimar Radu Demetrescu, orator care a vorbit despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie. Despre Marea Unire a vorbit apoi și fostul primar Gheorghe Feieș, ambii fiind aplaudați la scenă deschisă.
Mai trebuie spus că autoritățile locale, reprezentanții instituțiilor de stat, Poliția, Pompierii, Jandarmeria, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. În continuare, artiștii „au avut cuvântul”, spectacolul prezentat cu această ocazie fiind foarte gustat de public. La final, cei prezenți au avut ocazia să mănânce ciolan cu fasole și să guste din vinul fiert pregătit de organizatori, o surpriză cum nu se poate mai plăcută, având în vedere frigul de afară.
Organizarea, apreciată de cei prezenți
Cum la un pahar de vin, limbile s-au mai dezlegat, oamenii își spuneau unul altuia că s-au săturat de circul făcut de politicienii care sunt prea puțin interesați de binele celor mulți. „În primul rând, într-o astfel de zi ar trebui să ne gândim la toți cei care și-au dat viața pentru noi, pe care îi omagiem astăzi. Nu știm ce generații vor mai fi ca eroii noștri…”, spunea unul dintrei cei prezenți. Întrebat fiind ce părere are despre modul în care a fost sărbătorit Centenarul la Sebiș, un altul susține că programul organizat de Primărie a fost unul cum nu se poate mai reușit. „A fost un program deosebit, cum se organizează de obicei la Sebiș. De fiecare dată nu putem decât să avem cuvinte de laudă”, susține bărbatul. „A fost o manifestare foarte bine organizată de Primărie. Felicitări”, susține și P.T. Mai multe persone s-au alăturat discu­ției, dorind, de asemenea, să remarce buna organizare. Cât despre Sărbătorile de Iarnă, care bat la ușă, primarul interimar Radu Demetrescu ne-a spus: „Le așteptăm cu drag că sunt cele mai frumoase sărbători. Din câte am înțeles, anul acesta vom avea și zăpadă, deci vor fi cu atât mai frumoase. Aici, în fața Primăriei vom avea un foc de artificii la cumpăna dintre ani și vom închina un pahar de șampanie”, a ținut să precizeze edilul.
Voicu Sida

 

Recomandările redacției