Zi plină de evenimente pentru polițiștii de frontieră de la Nădlac (VIDEO)

0
376

Dorința cetățenilor străini de a pleca din țară este atât de mare, încât ar face orice, doar ca să își atingă scopul. Cei mai mulți sunt, însă, prinși și „visul” lor ia sfârșit.

Mai multe persoane, de cetățenie străină, au fost găsite zilele trecute,încercând să treacă granița. Luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat pentru control un cetățean turc.Acesta avea vârsta de 49 de ani și conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. În urma verificărilor necesare, s-au găsit în portbagajul mașinii trei persoane.

O oră mai târziu, la același loc de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru control un alt cetățean turc, în vârstă de 47 de ani. Acesta conducea un microbuz IVECO, înmatriculat în Turcia. Conform documentelor de însoțire a mărfii, bărbatul transporta piese auto, pe ruta Turcia-Germania. Polițiștii au avut parte de o mare surpriză, după ce au verificat autoturismul și au găsit douăzeci de persoane, în compartimentul marfă.

A mai avut loc unal treilea caz, în același loc, tot cu un cetățean turc. Bărbatul era în vârstă de 29 de ani și conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Scania și o semiromercă marca Schmitz, ambele fiind înmatriculate în Turcia. Documentele de însoțire a mărfii spuneau că acesta transporta fructe, pe ruta Turcia-Germania. Polițiștii de frontieră au găsit în urma efectuării controlului două persoane, care se ascundeau pe axa semiremorcii.

Toate cele 25 de persoane au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru mai multe cercetări. Cele trei grupuri erau formate din 25 de cetățeni străini, dintre care 19 bărbați și șase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt și Siria. Adulții au vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, iar minorii între 16 și 17 ani. Ca de obicei, scopul tuturor a fost să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Henrietta Balaj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.