Ziaristul italian Domenico Quirico a fost eliberat în Siria

0
156

Trimisul special al cotidianului La Stampa Domenico Quirico, răpit în luna aprilie, a fost eliberat în Siria, au anunţat duminică seară guvernul italian şi publicaţia din Torino, notează AFP.

Potrivit site-ului ziarului La Stampa, jurnalistul în vârstă de 62 de ani, căsătorit şi având doi copii, a părăsit Siria la bordul unui avion cu destinaţia Italia.

Premierul Enrico Letta şi şefa diplomaţiei de la Roma, Emma Bonino, i-au făcut cunoscută directorului publicaţiei amintite, Mario Calabresi, marea lor mulţumire. ‘Speranţa nu s-a stins niciodată şi toate eforturile depuse pentru a se ajunge la o rezolvare pozitivă au fost încununate de succes’, a spus prim-ministrul italian.

Un alt bărbat răpit în acelaşi timp cu Quirico, cetăţeanul belgian Pierre Piccinin, a fost şi el eliberat şi au călătorit împreună în avionul care urma să aterizeze pe aeroportul Ciampino de lângă Roma.

Ziaristul, un reporter bine-cunoscut pentru subiectele sale deosebite, foarte apreciat în Italia şi în favoarea căruia s-a mobilizat o mare parte a presei, a putut intra în contact cu familia înainte de decolare.

Un alt cetăţean italian este în continuare dat dispărut în Siria de la începutul verii, şi anume preotul iezuit Paolo Dall’Oglio, care a fost văzut ultima dată în oraşul sirian Raqqa.

 

 

(AS – editor: Alic Mîrza)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.