Zilele Aradului 2017: noapte albă în instituțiile de cultură ale orașului

0
218

Vineri, 25 august, instituțiile de cultură ale orașului vor sărbători Zilele Aradului prin programe complexe, cum ar fi o piesă de teatru, un spectacol de marionete, un concert în aer liber.
Alte instituții vor avea porți deschise pentru vizitatori până noaptea târziu.
Un eveniment inedit anul acesta este Noaptea albă de publicitate, care va avea loc la Muzeul Preparandiei și unde vor fi expuse reclame vechi românești și vor fi proiectate cele mai premiate spoturi video publicitare.
Concert în aer liber al
Filarmonicii de Stat Arad
Seara de 25 august 2017 este o nouă seară cu muzică de operă, o reîntâlnire cu corul academic și orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Arad, cu dirijorii  Cristian Neagu și Robert Daniel Rădoiaș, pe marea scenă în aer liber din Parcul Reconcilierii și în ambianța celor mai spectaculoase numere corale semnate de Gaetano Donizetti, Bedrich Smetana, Richard Wagner si Giuseppe Verdi.
Vă așteptăm la ora 20.00, la un clasic medalion de gen, pe care îl dedicăm acelora care iubesc muzica secolului romantic, acelora care cunosc opera și o consumă în mod exclusiv dar şi acelora care se alătură de fiecare dată marilor spectacole open – air.
Celebrul „Marş nupţial“ al Operei „Lohengrin“ (Richard Wagner), fastuoasele coruri din „Don Pasquale“ şi „Lucia di Lammermoor“ (Gaetano Donizetti), precum și capodopera corală din „Mireasa vândută“ (Bedrich Smetana), preced corurile lui Giuseppe Verdi, compozitorul care a dominat vreme de 60 de ani scena de spectacol a secolului al XIX-lea.
De la „Macbeth“, opera lui corală, la „Traviata“, supleţea ansamblului de operă este probată prin extraordinara adaptabilitate a grupului la cerinţele muzicii şi în acelaşi timp ale dramei. El reușește să strălucească în splendida culminaţie din Lombarzii, să trăiască sărbătoarea din casa Florei (Traviata), fervoarea şi drama din Rigoletto și nu în ultimul rând, entuziasmul rebelilor proscrişi din Ernani.
În concert:
Richard Wagner Lohengrin – Preludiu /Treulich geführt
Gaetano Donizetti – Don Pasquale Che interminabile andirivieni, Lucia di Lammermoor Per te d’immenso giubilo
Bedrich Smetana – Mireasa vândută Corul ţăranilor
Giuseppe Verdi – Ernani Evviva beviam, Traviata Si ridesta in ciel l’aurora, Noi siamo zingarelle, Lombarzii O Signore, dal tetto nation, Rigoletto Scorrendo uniti, zitti ziti, Macbeth Che faceste, Patria opresa, Trubadurul Vedi, le fosche notturne spoglie, Aida Gloria all´ Egitto, Nabucco Va pensiero
Porți deschise la
Complexul Muzeal Arad
Complexul Muzeal Arad s-a alăturat, și în acest an, organizatorilor Zilelor Aradului și va deschide porțile muzeului și secțiilor muzeului, vineri, 25 august, între orele 19.00 și 24.00. Intrarea este liberă.
Expozitia Știintele Naturii – Palatul Cultural
Arad, Piaţa George Enescu 1 – intrarea dinspre Parcul Copiilor
Expoziţia „Un secol de istorie naturală. Comori ale patrimoniului arădean în colecţia Gimnaziului Superior Regal“
Micro-expoziție a elevilor Liceului „Sfânta Ana“ Arad
Expoziţia „De la lemnul scobit la tezaur. Odissea unei monoxile“
Expoziția de conchologie „Oameni și melci“ (colecțiile: prof. Călin Istrate și prof. Simona Opriș-Dinea)
În expoziție sunt etalate, într-o manieră interactivă, specii rare de moluște, cochilii colecționate din întreaga lume, dar și modul în care acestea și-au găsit utilitatea în viața oamenilor, de-a lungul vremii.
Expoziția de Istorie – Palatul Cultural, Etaj 2
Arad, Piaţa George Enescu 1 – intrarea dinspre Parcul Copiilor
Expoziţia permanentă de istorie
Expoziţia „Bizere – art&technology“
Expoziția „Arădeni în războiul cel mare“
Expoziţia „Tezaur 1848/49. Repere din Colecția de relicve a muzeului arădean“
Expoziţia „Arad – 1989“
(G.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.