Zilele Aradului, ediția 2020, în varianta restrânsă

0
905

În această perioadă ar fi trebuit să se desfășoare festivități legate de zilele orașului. Cu părere de rău, în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, toate concertele, expozițiile, conferințele științifice au fost anulate.
Singurul eveniment dedicat acestei sărbători a fost ședința festivă a Consiliului Local Municipal, desfășurată vineri, în aer liber, pe platoul din fața Palatului Administrativ.
Au fost conferite titluri și distincții persoanelor care au contribuit la promovarea Aradului în țară și în străinătate și care și-au adus contribuția la dezvoltarea orașului în ultimii ani.
Anul acesta s-au acordat două titluri de CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD.
Unul dintre ele a fost înmânat scriitorului Gheorghe Schwartz, pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru importanta sa contribuție la fondul cultural, iar cel de-al doilea a revenit directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Arad, dr. Gheorghe Domșa, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru realizările prefesionale deosebite prin care a contribuit la ridicarea prestigiului municipiului Arad precum și pentru dedicarea cu care s-a implicat în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
TITLUL PRO URBE a fost acordat fizicianului de renume mondial, dr. Anamaria Effler, pentru contribuția adusă la dezvoltarea fizicii moderne precum și pentru ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean.
Alte treisprezece personalități arădene au primit Diploma de Excelență pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a municipiului Arad: actorul păpușar Adina Teodora Doba (Domeniul Artei Dramatice), artiștii plastici More Anamaria Șaghi, Maria Furnea, Adrian Sandu, Elena Boțan, artistul fotograf Nelu Scripciuc (Domeniul Artelor Vizuale), inspectorul școlar Emilia Sorițeu, directorul Colegiului Economic, Monica Băltărețu și profesoara Livia Marinescu (Domeniul Învățământ), antrenorul Liptak Martin, arbitrul Ioan Igna și fotbalistul Marcel Coraș (Domeniul Sport), economistul Fekete Carol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.