Primarul Aradului, Călin Bibarț și directorul executiv al Centrului Muncipal de Cultură Arad, Dana Andreica, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost bătut în cuie programul ediției din acest an al Zilelor Aradului. Adică, nu mai puțin de 10 zile de distracție, în care nu va exista segment profesional sau social al populației arădene care să nu găsească manifestări pe gustul său, așa că fiecare arădean poate să aleagă după pofta inimii. Dar, să spicuim câte ceva din program, care se va derula în perioada 16 – 25 august 2019.
La orizont… Zilele Aradului!
De pildă, ca punct de start, în Micălaca, în Parcul „Regina Maria“ din zona Orizont, timp de trei zile, în perioada 16 – 18 august vor fi organizate concerte de muzică ușoară și populară și Târgul Estival.
Astfel, vineri, 16 august și sâmbătă 17 august sunt programate două concerte de muzică ușoară care îi au ca invitați pe Sara Chiavegato (Vocea României), Bosquito și Mandinga. Duminică vor urca pe scenă artiști consacrați ai muzicii populare, printre care Carmen Popovici Dumbravă, Stela Botez, Mirela Mănescu, Ovidiu Homorodean.
Micălăcenii care preferă alt gen de distrac­ție nu sunt obligați să participe, pentru că, oricum, vor veni puhoi din alte cartiere, iar ei, la schimb, pot să se transfere la Picnic Festival – un mix format din gastro-show-uri și concerte, care va fi organizat în perioada
16 – 25 august 2019, pe Faleza Mureșului, în parcul cuprins între Restaurantul Perla și Belvedere, unde vor fi amenajate standuri la care cunoscuți master chefi din țară vor oferi diverse specialități culinare. În aceeași zonă, va fi montată o scenă în aer liber pentru concerte. Așișderea, cei care adoră Târgul Estival, organizat, ca și anul trecut, în perioada 16 – 18 august în Parcul „Regina Maria“, vor avea posibilitatea să-l viziteze în continuare, în perioada 19 – 25 august, în Parcul Eminescu.
Hrana spirituală…
Arădenii mai cu morgă, deh, pretențioși, care nu prea agreează concertele sau umplerea burții la prețuri astronomice, se pot delecta la o seară de operetă și concerte simfonice. Artiștii Operei Naționale Române din Timișoara, corul, orchestra și ansamblul de balet, vor prezenta, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, spectacolul „Liliacul“, de Johann Strauss. Totodată, Filarmonica de Stat va prezenta un concert extraordinar dedicat Zilelor Aradului, în 20 august 2019, care îl are ca invitat pe Ciprian Rogojan, cunoscut publicului de la concursul „Vocea României“.
Fără discriminare!
Pentru ca nu cumva răutăcioșii să spună că Parcul Reconcilierii este rezervat snobilor, tot acolo se va desfășura și seara muzicii românești. Seara dedicată muzicii românești, ajunsă la a treia ediție, va fi organizată în 22 august, în Parcul Reconcilierii și îi are ca invitați pe Cătălin Crișan, Carmen Rădulescu și Gabriel Cotabiță. Cireașa pe tort se va pune, ca de obicei, pe Ștrandul Neptun, unde vor fi organizate două concerte de muzică ușoară, unul sâmbătă 24 august 2019 și unul duminică, 25 august 2019, în închiderea evenimentelor dedicate Zilelor Aradului. Sâmbătă, 24 august 2019, vor urca pe scenă Ștefan Stan, Dorian Popa, Ioana Ignat, Puya, HOLOGRAF.
Duminică, 25 august 2019, ANDRA va aduce în fața publicului un concert de muzică ușoară dar și selecții din spectacolul-eveniment „Tradițional“, lansat anul trecut cu ocazia Centenarului României, un omagiu adus muzicii populare românești.
Audiatur et altera part…
Arădenii care nu au chef nici de muzică populară, nici ușoară, nici operetă, au și ei multiple posibilități de a participa. Din programul ediției din acest an a Zilelor Aradului mai fac parte, spectacole pentru copii, concursul „Bicicliștii iscusiți“, Parada Costumelor de Poveste prin centrul Aradului, Ziua Orașului Pecs la Arad, Noaptea albă a instituțiilor de cultură. Zilele Aradului este o manifestare organizată în fiecare an, în preajma zilei de 22 august, ziua în care, în anul 1834, Aradul a fost declarat oraș liber regesc. Pe această temă, istoricii vor avea ocazia de a dezbate și a-și expune ideile.
Scump, scump, dar (poate că) face…
Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Ca și anii trecuți, bugetul estimat pentru aceste evenimente este de 1.200.000 lei, sumă aprobată într-o șe­dință a Consiliului Local Municipal Arad.
Bibarț a mai adăugat că în 22 august, în mod festiv, vor fi acordate distincţii personalităţilor din oraş şi va fi semnată înfrăţirea cu oraşul Bethleem.
Vom reveni cu detalii
Am dat doar câteva repere, dar, desigur, la momentul oportun vom prezenta detaliat programul fiecărei zile.  

Recomandările redacției