La final de august, Săvârșinul a fost în sărbătoare, sute de locuitori din zonă participând la Zilele Cetății. Tradiționalul eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Săvârșin s-a desfășurat în zilele de 27 și 28 august, iar programul a fost unul pentru toate vârstele și gusturile. Spectacolele au fost organizate pe platoul din spatele căminului.
Prima zi de sărăbătoare a fost dedicată în special tinerilor. Au făcut show trupe și soliști de muzică pop, dance, etno și breakdance din Arad, Bihor și București. Programul a început la orele serii, pe scenă urcând trupa arădeană Feeria Dance care a făcut un spectacol de cabaret. Pentru cei care preferă muzica etno au fost invitate ,,Ardelencele”. Solista Patricia Pop, trupa ToDay din București, solistul Flavius Mihoată au fost între cei mai apreciați de tinerii dornici de distracție.
Seara nu s-a încheiat cu spectacolul, tineretul având parte de muzică de club. Atmosfera de petre- cere a fost întreținută de Dj Vlad Omu’X și animatoare.
Ziua de 28 a satisfăcut gusturile iubitorilor de muzică și dans popular, spectacolul fiind unul de excepție. Evenimentul a început la orele 19.00. Au participat ansamblul „Valea Mureşului“ din Săvârşin și formații de dansatori din Bata și Birchiș. Pe scenă au urcat îndrăgiții soliști Adriana Curtu Voaidos, formația condusă de Ilie Pașca, Paula Pașca și Ștefan Muntenaș.
Programul nu s-a încheiat cu spectacolul de muzică populară, ci cu un bal care a ținut până după ora 3.00 dimineața. „Zilele Cetății au avut un real succes, programul fiind unul divers, pentru toate preferințele. Sperăm că toată lumea s-a simțit bine în cele două zile de spectacole”, a susținut primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.
În 28 august a avut loc târnosirea Bisericii de la Pârnești, un moment deosebit pentru locuitori. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și un sobor de preoți.
În weekend – Festivalul Naţional de Literatură „Dorel Sibii“
În weekendul acesta va avea loc a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Literatură „Dorel Sibii“ de la Săvârşin. Evenimentul a fost anticipat de Tabăra de Creaţie Literară a Tinerilor Scriitori care a demarat cu câteva zile înainte, încheindu-se odată cu festivalul. Sâmbătă se va desfășura festivitatea de premiere a tinerilor scriitori în Muzeul Automobilului din incinta Domeniului Regal. „Festivalul Naţional de Literatură „Dorel Sibii“ va continua cu un simpozion având tema «Fenomenul Poeziei în Grai». Vor participa scriitori din vest dar și din alte regiuni istorice”, a anunțat edilul Ioan Vodicean.
Program deosebit la inaugurarea magazinului Profi
Comuna Săvârșin se dezvoltă continuu pe toate planurile, iar de această dată, economia locală are de câștigat. După ce piața agroalimentară din localitate a fost amenajată, la finele acestei săptămâni se va inaugura magazinul Profi, care va asigura 14 locuri de muncă. Locuitorii din zonă își vor putea face cumpărăturile mai aproape, într-un magazin a cărui ofertă de produse este una variată și accesibilă buzunarelor. Deschiderea magazinului a fost o dorință mare a comunității.
„Joi, 8 septembrie între 9.00 și 18.00, la Săvârșin, se vor desfășura manifestări artistice prilejuite de deschiderea noului magazin Profi. Atmosfera va fi întreținută de DJ, iar toți cei prezenți vor avea parte de un program deosebit cu muzică bună, tombolă, păpuși uriașe, promoții atractive și multe alte surprize”, a spus primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.
Se încheie lucrări ample pe infrastructură
La Săvârșin se încheie lucrări ample de investiții în infrastructură. Este vorba de cele realizate pe Ordonanța 28 – modernizarea in­frastructurii domeniului rural. În această perioadă se lucrează la ultima stradă cuprinsă în proiectul de reabilitare. „Menționez că înaintea lucrărilor de modernizare a străzilor, racordarea la apă s-a realizat din bugetul local al primăriei”, a precizat primarul Ioan Vodicean.

De reamintit că, Primăria Săvâr­șin a reușit să atragă finanțare nerambursabilă substanțială pentru obiective importante – lucrări de asfaltare la drumuri și construirea unei grădinițe. Este vorba de un proiect ce se ridică la un milion de euro, pentru drumuri și de alt proiect, de circa 500.000 de euro pentru construirea unei grădinițe. Fondurile vor fi alocate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Proiectele au fost de­clarate eligibile, pe Măsura 72 – modernizarea infrastructurii de interes local. Demersurile pentru investiții au început deja din vară urmând ca în această toamnă, proiectele să fie scoase la licitație.

Recomandările redacției