„Zilele comunei Gurahonț s-a dovedit o manifestare de succes”

0
246

În week-end-ul trecut la Gurahonț s-a derulat cea de-a II-a ediție a sărbătorii populare intitulate simplu „Zilele comunei Gurahonț“.
Manifestarea a luat ființă la inițiativa și cu sprijinul actualei primărițe, profesoara Ana Lenuța Moțica și s-a dovedit a fi un succes. Fiind an de zile profesoară în comună, domnia sa a înțeles că este nevoie de o astfel de manifestare de suflet unde localnicii să se întâlnească într-un cadru mai relaxat, să vorbească unii cu alții, totodată urmărind evoluțiile ansamblurilor folclorice specifice zonei ori ale copiilor de la școală.
Muzică populară și voie bună
Manifestarea a început sâmbătă – în cursul după-amiezii, cu activități sportive și cu muzică ușoară și a ținut și a doua zi. Chiar dacă sâmbăta a fost o zi bună de lucru în agricultură, mulți localnici au mai lăsat de-o parte treaba și au venit să vadă ce a organizat primărița lor, mai ales că se anunța multă muzică populară.
„Lasă că sapa o mai găsim și poimâine dar trebuie să vedem ce a organizat pentru noi doamna primar, pentru că trebuie să-i fim alături și la astfel de acțiuni, să mai vorbim unii cu alții. Pentru că, timp de mai bine de 20 de ani, alții nu ne-au făcut nimic: nici în comună, nici activități culturale. Am văzut organizarea pe care a făcut-o primărița noastră și Consiliul Local și am rămas impresionați. Apoi și dumneavoastră știți cum a fost la Gurahonț înainte!“ ne mărturisea un spectator din satul Zimbru.
Urările primăriței
Dovedind că este alături de consătenii săi, că le știe preocupările și eforturile, primărița Ana Lenuța Moțica le-a adresat celor prezenți: artiști și spectatori, un sincer bun-venit.
„Mă bucur că ați venit în număr atât de mare la această sărbătoare a comunei noastre. Tot ce s-a organizat aici s-a făcut pentru ca dumneavostră să puteți să vă bucurați de câteva ore de distracție. Apreciez că ați lăsat muncile câmpului pentru a fi aici, împreună, alături de primarul vostru și vreau să vă urez sănătate și distracție plăcută“ a spus printre altele primărița din Gurahonț.
Programul a început cu evoluția unor elevi ai Liceului din Gurahonț, a urmat ansamblul „Doina Crișului“ din Ineu, ansamblul „Busuiocul“ din Sântana – cu dansuri din zona de câmpie și Bihor, ansamblul „Lioara“ din Buteni, după care a urmat evoluția altor elevi din Gurahonț cu un obicei din zonă.
La sărbătoare și-a făcut apariția și deputatul Dorel Căprar, însoțit de consilierul județean Florin Tripa.
Sărbătoarea a beneficiat și de prezența unor comercianți care au pus la dispoziția tuturor participan­ților preparate culinare tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.